Ο Τσοχατζόπουλος "ανοίγει" το παιχνίδι αλλά μάταια

Την απόρριψη του συνόλου των ενστάσεων της υπεράσπισης (μεταξύ άλλων περί παραγραφής, ακυρότητας και εκκρεμοδικίας), οι οποίες είχαν στόχο την διακοπή της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, αποφάσισε το δικαστήριο κατά την επανάληψη, σήμερα Τρίτη, της διαδικασίας στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, επιφυλάχθηκε μόνο ως προς την ένσταση της πλευράς της Βίκυς Σταμάτη για την οποία ο συνήγορός της έχει πει στο δικαστήριο ότι η πράξη που της καταλογίζεται, τελέστηκε σε άλλη χώρα (συγκεκριμένα στην Ελβετία) και σε εποχή που δεν αποτελούσε αδίκημα σε αυτήν.

Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθηγητής Γιάννης Παγορόπουλος, επέμεινε στην κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων ως μαρτύρων, ενώ άφησε υπόνοιες και για εμπλοκή στην υπόθεση του νυν προέδρου του ΠαΣοΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι «υπάρχουν συμβάσεις που έχουν γίνει νόμος του κράτους - η παραγγελία δύο υποβρυχίων είναι νόμος του κράτους - με την υπογραφή του κ. Βενιζέλου».

Η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου ζήτησε εξάλλου να κληθούν να καταθέσουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου «να μας εξηγήσουν γιατί δεν έχουν παραληφθεί τα υποβρύχια», ενώ κάλεσε το δικαστήριο να καλέσει και τον πρώην υπουργό Άμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο για την υπόθεση της αγοράς των TOR M1.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης