Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει μόνος στην ανακριτική για Novartis - Φεύγουν ΔΗΣΥ και ΝΔ

Λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Novartis, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου, προανήγγειλε την αποχώρησή του εφόσον δεν αποδεχθεί η πλειοψηφία την λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει, ζητώντας, όπως και η ΝΔ, να εισέλθει η επιτροπή στην ουσία της διερεύνησης της υπόθεσης. 

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται, καθώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρούν ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια να διερευνήσει είτε το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (ανήκει στην δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης), είτε της δωροδοκίας - δωροληψίας το οποίο εφόσον δεν κριθεί παραγεγραμμένο ανήκει και αυτό στην δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης (το αδίκημα της απιστίας έχει κριθεί εξ αρχής παραγεγραμμένο). 

Με το σκεπτικό αυτό οι βουλευτές της πλειοψηφίας θεωρούν ότι η επιτροπή δεν μπορεί να προχωρήσει σε διερεύνηση πριν ξεκαθαρίσει το θέμα της αρμοδιότητάς της. 

Η ΝΔ έχει αποσαφηνίσει την θέση της σύμφωνα με την οποία η προανακριτική πρέπει να προχωρήσει κανονικά την έρευνά της και να καλέσει μάρτυρες. Ο Μ. Βορίδης έχει ήδη καταθέσει τις σχετικές προτάσεις του κόμματός του. 

Σημειώνεται, ότι η ΝΔ αναμένεται να αποχωρήσει από την επιτροπή αν δεν προχωρήσει στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, κάτι που δηλώνει διατεθειμένη να πράξει πλέον και η ΔΗΣΥ, ενώ δεν αποκλείεται τον δρόμο της εξόδου να πάρει και το Ποτάμι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης