Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στα ποσοστά του 2012 (περί το 12%)

Σημαντικά τα ευρήματα δύο δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα δείχνουν ότι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012 το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται κάτω από το 15%, ενώ σε πολιτικό βαρίδι για την Αριστερά εξελίσσεται πια και ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως γράφουν τα «Παραπολιτικά», βάσει γκάλοπ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό σε πανελλαδική κλίμακα λίγο κάτω από το 12%, στις δε περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, απήχηση του κυβερνώντος κόμματος κινείται σε μονοψήφια ποσοστά και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική η δυναμική του δεν ξεπερνά το 9%.

Να σημειωθεί ότι, η μια εκ των δημοσκοπήσεων έγινε για λογαριασμό ξένης πρεσβείας που ενδιαφέρεται για τις εγχώριες εξελίξεις.

Εκτός, όμως, από την Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρυμνίζεται και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς στους περισσότερους νομούς της Μακεδονίας τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος κινούνται κάτω από 10%. Συγκεκριμένα στο Νομό Κιλκίς στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 8%. Αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει και στην Ημαθία.

Στην ίδια γεωγραφική περιοχή μεγάλο είναι και το πλήγμα που δέχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ούτε καν 1% το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ελληνική Λύση το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, σε τρεις νομούς της Μακεδονίας ξεπερνά το 5%.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης