Ο Σαμαράς ψάχνει τουλάχιστον 9 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο που όμως υπάρχουν κυρίως σε ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι όλα θα αλλάξουν αν βρεί τους 180 βουλευτές για να εκλεξει Πρόεδρο. Και σήμερα αν τους είχε θα προχωρούσε στην Προεδρική εκλογή του... Αγνώστου Προέδρου ώστε να ομαλοποιήσει την πολιτική κρίση που υποβόσκει.

Η πρώτη καταμέτρηση των Βορίδη, Σταμάτη και Λαζαρίδη φαίνεται να δίνει πως η κυβέρνηση έχει 5 βουλευτές που θα ψηφίσουν οπωσδήποτε τον Άγνωστο Πρόεδρο, σύνολο 160 μαζί με την δική τουςς δύναμη. Άλλοι 11 δηλώνουν "ίσως" που σημαίνει ότι με την κατάλληλη "προσέγγιση" το "ίσως" μπορεί να γίνει "ναι". Άρα στην καλύτερη περίπτωση λείπουν τουλάχιστον... 9 βουλευτές για να διασωθεί η κυβέρνηση του δικομματισμού.

Απο ποια δεξαμενή όμως θα μπορούσαν να βρεθούν οι 9 αυτοί βουλευτές; Από την δεξαμενή των ανεξαρτήτων δεν γίνεται. Ορισμένοι έχουν με απόλυτο τρόπο πει ότι θα καταψηφίσουν αλλά και όλοι να ψήφιζαν το 180 δεν βγαίνει. Συνεπώς ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να βρεί παρασκηνιακά ψήφους από την ΔΗΜΑΡ ή την Χρυσή Αυγή στην οποία όμως ΟΛΟΙ οι βουλευτές θα παραμπεμφθούν ως εγκληματίες...

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πλέον νέο κυβερνητικό μπλοκ που περιλαμβάνει τους ΑΝΕΛ (η πιθανότητα συγκυβέρνησης ενισχύει το κόμμα του Καμμένου δημοσκοπικά), την ΔΗΜΑΡ (ακόμα και αν δεν εκπροσωπηθεί στην Βουλή-πιθανή η επιλογή Κουβέλη στην Προεδρία τότε) και ανεξάρτητους.

Ήδη ο κ. Τσίπρας έδωσε το σύνθημα ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοιχτεί στην κοινωνία αλλα και να διεκδικηθεί η όποια πιθανότητα για αυτοδυναμία.

Σε σχέση με το... σχίσιμο των μνημονίων σελίδα - σελίδα, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι όλα τα νέα μέτρα που θα συμφωνηθούν είναι... μεταμνημονιακά ενώ θα αποδεχθεί οικονομικό μαξιλάρι μήπως και χρειαστεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης