Ο Παπανδρέου είναι ανασφαλής και άστατος. Ο Βενιζέλος μόνο λόγια. Ο Σαμαράς ανεύθυνος πολιτικάντης. (Έτσι τους αξιολογούν οι Ευρωπαίοι συνομιλητές τους).

eurogroup

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αυτόν τον καιρό κάνουν ένα θεάρεστο έργο: "Ξεβρακώνουν" το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και τους εκπροσώπους του. Οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν τίποτε διαφορετικό απ΄ότι και οι Έλληνες πολίτες. Ανίκανους πολιτικούς που δεν μπορούν αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στην χώρα, παρά την κρισιμότητα των καιρών.

Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν μένος με την Ελλάδα, ούτε θέλουν να την πετάξουν έξω από το ευρώ. Απλά με αυτούς τους πολιτικούς στην Ελλάδα, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι μετά τη νέα δανειοδότηση-μαμμούθ, η χώρα μας θα μπει σε φάση ανάκαμψης. Επί δυο χρόνια οι Ευρωπαίοι έχουν δοκιμάσει τα πάντα:

1. Ζήτησαν την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου μετά την "πατάτα" του δημοψηφίσματος.

2. Απαίτησαν κυβέρνηση πολυκομματική με τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

3. Για την τήρηση του μνημονίου ζήτησαν υπογραφές των πολιτικών αρχηγών ως... φυσικά πρόσωπα.

4. Πρότειναν την εγκατάσταση... Επιτρόπου για να ελέγχει τους πολιτικούς.

5. Ανοίγουν ειδικό λογαριασμό για να βάλουν εκεί τα χρήματα ώστε να εκταμιεύονται από τους ίδιους και όχι από την όποια ελληνική κυβέρνηση.

6. Ζητούν κυβέρνηση τεχνοκρατών (όπως στην Ιταλία) και όχι πολιτικών..!

Τα παραπάνω είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, δεν έγιναν, ούτε ζητήθηκαν σε καμία άλλη χώρα (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία κ.α.) και περιγράφουν την ΟΡΓΗ των Ευρωπαίων απέναντι στους ανεύθυνους και αναξιόπιστους Έλληνες πολιτικούς. Περιγράφουν επίσης την προσπάθειά τους, να εξασφαλίσουν την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Μάταια μέχρι στιγμής.

Τώρα οι Ευρωπάιοι ανησυχούν για το αποτέλεσμα των εκλογών του Απριλίου. Ποιά θα είναι η τύχη του μνημονίου-2 αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας που θα το αποδέχεται; Θα έχουν δοθεί στους αναξιόπιστους Έλληνες πολιτικούς 89 δισ. ευρώ "σε ένα βαρέλι δίχως πάτο" όπως έχει πει και ο Σόιμπλε.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι "ξεβρακώνουν" το πολιτικό μας σύστημα. Γιατί; Γιατί η μεγάλη αλήθεια είναι ότι αν η χώρα δεν απαλλαγεί από αυτούς τους πολιτικούς εμπιστευόμενη ΑΛΛΟΥΣ, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Και αυτό το βλέπουν όλο και περισσότεροι και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Όμως το σύνολο του ελληνικού Τύπου παραπληροφορεί. Δεν αναδεικνύει την πραγματική διάσταση Ευρώπης-Ελλάδας (η αναξιοπιστία των Ελλήνων πολιτικών), αλλά μιλά ψευδώς για "τους κακούς της ευρωζώνης που δεν θέλουν την χώρα μας"..!

Στην Ευρώπη αυτή την στιγμή υπάρχει αμηχανία, για δυο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι, ότι ύστερα από δίχρονη και πλέον «τραυματική» εμπειρία με τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων εξουσίας, το Βερολίνο τα έχει «παίξει» μαζί τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποδείχθηκε ανασφαλής και άστατος πρωθυπουργός, ο προαλειφόμενος διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλοςπειθήνιος μεν στα κελεύσματα της τρόικας, αλλά εντελώς αναποτελεσματικός, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλέον ανεξίτηλο το στίγμα του «ανεύθυνου πολιτικάντη». 

Ο δεύτερος λόγος είναι η αυξανόμενη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί πολιτικοί αρρωσταίνουν στην ιδέα, ότι μετά τις εκλογές του Απριλίου, (ή όποτε τύχει να γίνουν αυτές), η Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει ακυβέρνητη πολιτεία, αφού ακόμα και μαζί τα δυο κόμματα εξουσίας (ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία) δεν θα κατάφερναν, σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, να επιτύχουν αυτοδυναμία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης