Ο κ. Τσουκάτος καλείται να εξηγήσει την διαδρομή τους 1 εκατ. μάρκων στην υπόθεση της Siemens

Ο Τσουκάτος ξάφνιασε το πανελλήνιο όταν αποκάλυψε αιφνιδιαστικά ότι είχε πάει 1.000.000 μάρκα στο ΠΑΣΟΚ (μίζα από την Siemens;). Παρά την απίστευτη αποκάλυψη, δεν άνοιξε μύτη. Τώρα όμως ίσως παραπεμφθεί αφού θεωρείται ότι είχε ρόλο στην υπόθεση.

Αν γίνει δεκτή η εισήγηση του εισαγγελέα για παραπομπή του Θόδωρου Τσουκάτου με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του Ν1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου τότε θα έρθει αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση ο Θόδωρος Τσουκάτος φέρεται να εμπλέκεται στη διαδρομή δυο εμβασμάτων συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων τα οποία όπως εκτιμάται πήγαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

Τα χρήματα περνούν μέσα από λογαριασμούς οι οποίοι εμφανίζονται μετά από έρευνες να έχουν σχέση με τον Θοδωρή Τσουκάτο. Όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές ο σκοπός ήταν να χαθούν τα ίχνη της μίζας.

Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα πάντα με την εισαγγελική πρόταση , φαίνεται να μοιράστηκε σε μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με συνδικαιούχο ένα κοινό πρόσωπο, τον κατηγορούμενο Γεώργιο Γενναίο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Γ. Γενναίος "απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ" στη Χαρ. Τρικούπη.

Τελικά όλα τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους δικαιούχους των λογαριασμών και σύμφωνα με την πρόταση, «παραδόθηκαν από τους Στυλιανό Βίο και Γεώργιο Γενναίο στον Θεόδωρο Τσουκάτο και τελικά κατέληξαν σε στελέχη – υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης