Ο κ. Σαμαράς σπέρνει προσωπικά τον πανικό σε Ελλάδα και Ευρώπη για την πολιτική του επιβίωση

Ο κ. Σαμαράς με τη συνεργεία συστημικών ΜΜΕ και άβουλων κατά τα λοιπά βουλευτών του, σπείρει τον τρόμο σε Ελλάδα και Ευρώπη προκειμένου να αποτρέψει την επερχόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η Ελλάδα είναι το μοναδικό παράδειγμα χώρας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, που το πολιτικό της σύστημα προτιμά την εθνική καταστροφή από την απώλεια της εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με οργή για αυτή την συμπεριφορά (που έφτασε ακόμα και στο δίλλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ευρώ!) υπενθυμίζει την επιχειρηματολογία του κ. Σαμαρά το 2011, όταν διεκδικούσε την εξουσία και δεχόταν πιέσεις για τις αντιμνημονιακές ιδέες του.

«Ο κ. Σαμαράς αποκαλούσε 'προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου' που 'προκαλεί πανικό στην αγορά' τα περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σήμερα αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην ελληνική οικονομία καταφεύγει σε χειρότερη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας. 

Φυσικά η αλήθεια είναι ότι αν πράγματι η Ελλάδα τα είχε καταφέρει επί των ημερών Σαμαρά, τότε οι εκλογές θα ήταν μια τυπική διαδικασία.

Στο μεταξύ σε αυτό το κρεσέντο κινδυνολογίας που ξεκινά όλο από τον πρωθυπουργό έφερε την Moodys να πει ότι υπάρχει κίνδυνος για την ελληνική οικονομία σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, πιστωτικά αρνητική (credit negative) θα είναι η εξέλιξη των πρόωρων εκλογών 
(με αξιολόγηση Caa1 / σταθερό) καθώς, όπως επισημαίνουν,  θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ πλήττει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αυξάνει τους κινδύνους ρευστότητας και χρηματοδότησης του προϋπολογισμού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης