Ο κ. Παπανδρέου σχοινοβατεί. Επιμένει στην ψήφο εμπιστοσύνης (Παρασκευή) αλλά και στην διενέργεια δημοψηφίσματος παρά τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν ήδη επέλθει

Τι νόημα έχει η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου; ΚΑΝΕΝΑ. Η ζωή των Ελλήνων δεν πρόκειται να αλλάξει αν οι 152 βουλευτές του, υποχρεωθούν, θέλουν δε θέλουν να τον ψηφίσουν. Και τι νόημα έχει το δημοψήφισμα που ανήγγειλε ο κ. Παπανδρέου με το ερώτημα ''ναι ή όχι στη σύμβαση;''. ΚΑΝΕΝΑ. Θα είχε αν η χώρα μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους. Σήμετα το παζάρι έχει ολοκληρωθεί, οπότε ο Ελληνικός λαός εκβιάζεται να απαντήσει ''ναι ή όχι στην Ευρώπη''! Είναι συγκλονιστικό το πώς ένας ολόκληρος λαός ΠΑΓΙΔΕΥΕΤΑΙ σ' ένα ψευδέστατο δίλλημα.

Αφού λοιπόν, ψήφος εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα δεν είναι παρά τεχνικά ζητήματα που δεν αλλάζουν τη ζωή των Ελλήνων, το μόνο που απομένει είναι αν ο κ. Παπανδρέου ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ή αν η κυβέρνησή του θα πέσει.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα:

* Ψήφο εμπιστοσύνης. Το πιθανότερο είναι να καταφέρει να την πάρει, εκτός αν ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ -που διαφωνεί κάθετα μαζί του- του τραβήξει το χαλί. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

* Η αβεβαιότητα σε Ελλάδα-Ευρώπη δεν αντιμετωπίζεται. Όλοι σκέπτονται πως αν ο Ελληνικός λαός πει ''όχι'', το ευρώ, η Ελλάδα, τα χρηματιστήρια, θα μπούν σε τροχιά βαθύτατης κρίσης. Για δυόμιση μήνες λοιπόν όλα θα είναι ρευστά κι επικίνδυνα.

* Το εκβιαστικό δημοψήφισμα είναι η μεγάλη ''μπλόφα'' του Γ. Παπανδρέου. Θέλει το ''ναι'' για να επικυριαρχήσει. Υπολογίζει ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα τολμήσει να πει ''όχι στη σύμβαση'' που ο πρωθυπουργός τη δένει με έξοδο από το ευρώ! Πάντως η πιθανότητα του ''όχι'' θα εξαρτηθεί και από τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πώς δηλαδή θα μπορέσουν να πουν στον Ελληνικό λαό ''ψηφίζουμε όχι, ρίχνουμε την κυβέρνηση, ΜΕΝΟΥΜΕ στο ευρώ''.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης