Οριστικά στο περιθώριο της πολιτικής ζωής ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι διεφάνη καθαρά πλέον στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ.

Στο απόλυτο περιθώριο της πολιτικής χωής βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ, απέκλεισε κάθε περίπτωση συνεργασίας μαζί του, κάτι που επανέλαβε και ο Σταύρος Θεοδωράκης λίγο αργότερα.

Από κοντά και ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις (είχε προσκληθεί) για να χαρακτ΄σηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ενώ μίλησε για μια κοινωνία "που θέλει πια να ακούασει" και για μια κετροαριστερά "που πρέπει να γίνει ο άλλος πόλος για το καλό της κοινωνίας και της δημοκρατίας".

Πλέον στον πολτικό χάρτη της χώρας κυριαρχούν τ;α κόμματα που αντιλαμβάνονται ότι "δεν πάει άλλο" με τον λαϊκισμό, το πελατειακό κράτος, τα ψέυδη και την ανεπάρκεια. Αυτά τα κόμματα θέτουν οριστικά στο περιθώριο τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι διχάζει, αδικεί, καταστρέφει και ψεύδεται καθημερινά.

Η κυρία Γεννηματά άσκησε σε υψηλούς τόνους κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. "Ο κ. Τσίπρας εκμεταλεύθηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε τις αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν.

Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο" επεσήμανε και τόνισε! "Εδώ που έχουμε φθάσει, η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές. Εκλογές που η αντιπολίτευση όμως δεν μπορεί να προκαλέσει. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο."

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά, στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα έχει συγκροτηθεί ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς.

Όπως πρότεινε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠαΣοΚ η εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2017, μέσα απο ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες. Προς την κατεύθυνση αυτή πρότεινε την συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών με επικεφαλής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο.

Η επιτροπή αυτή, όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά θα αναλαμβάνει την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.

Με βάση τους πολίτες που θα προσέλθουν στην διαδικασία εκλογής αρχηού θα δημιουργηθεί το μητρώο μελών της παράταξης. Με βάση το μητρώο αυτό θα γίνει η εκλογή συνέδρων ενώ η καταληκτική ημερομηνία για το συνέδριο θα είναι ο Δεκέμβριος του 2017.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης