Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι Έλληνες πολίτες συμφωνούν σε ένα: Οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι άχρηστοι, διεφθαρμένοι και αναξιόπιστοι! (Να γιατί καθυστερούν την εκταμίευση)

Διαδήλωση στη βουλή

Γενικευμένη και εξαιρετικά σκληρή επίθεση κατά των "ανίκανων και διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών"  που έχουν την απόλυτη ευθύνη και για την τραγική κατάσταση της χώρας τους και για την μη τήρηση των όρων του μνημονίου, έχουν εξαπολύσει οι ηγέτες της ευρωζώνης. Μάλιστα εξ΄ αιτίας αυτής της πρωτοφανούς ανικανότητάς, πέραν των σκληρών και προσβλητικών επιθέσεων, συζητούν, η οικονομική βοήθεια που προβλέπει το μνημόνιο-2 να δοθεί μετά τις εκλογές του Απριλίου, για να δεσμευτούν οι νέοι κυβερνώντες που θα έχουν και νωπή λαϊκή εντολή.

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν κορυφαίο πρόβλημα της Ελλάδας τους πολιτικούς της. Ηγέτες όπως οι Μόντι, Σόιμπλε, Γιούνκερ, οι πρωθυπουργοί του Λουξεμβούργου, της Σλοβακίας, της Αυστρίας, του Βελγίου της Φιλανδίας, της Ολλανδίας κ.λπ. σε όλους τους τόνους υπογραμίζουν ότι η Ελλάδα με αυτό το πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να σωθεί και τα νέα δάνεια θα πάνε χαμένα.

Ο Μόντι είπε επί λέξη: "Η Ιταλία δεν έχει πρόβλημα αντίστοιχο με την Ελλάδα. Εκεί η διαφθορά και το πελατειακό σύστημα ισχύει επί χρόνια".

Ο Σόιμπλε είπε: "Στη θέση των πολιτικών η Ελλάδα χρειάζεται τεχνοκράτες. Οι πολιτικοί τους είναι αναξιόπιστοι, τίποτε απ' ότι συμφωνούμε δεν εφαρμόζουν".

Οι Finansial Times, έγραψαν: "η ανικανότητα και η απροθυμία της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ευρωπαίους".

Ιδού τι συμβαίνει λοπόν. Δεν είναι η βαρβαρότητα των δανειστών που ευθύνεται για τις πιέσεις, τις απαιτήσεις και τους καθημερινούς σχεδόν εκβιασμούς εις βάρος της χώρας. Οι Ευρωπαίοι έχουν απέναντί τους τα ίδια φθαρμένα και ανίκανα πολιτικά πρόσωπα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ. Και -προφανώς- βιώνουν την ίδια ανεπάρκεια. Μόνο που αυτοί, σε αντίθεση με τους Έλληνες πολίτες, μπορούν να τους αντιμετωπίσουν αφού επειδή πρόκειται να ξαναδανείσουν την χώρα είναι η ισχυρή πλευρά...

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Η αέναη ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών, υποχρεώνει τους Ευρωπαίους να συζητούν την... μη χρηματοδότηση της Ελλάδας παρά μετά τις εκλογές. Σκέπτονται να πληρωθεί το ομόλογο της 20ης Μαρτίου. Να γίνουν εκλογές. Να δεσμευτεί και η νέα κυβέρνηση. Και μόνο τότε να αρχίσει η χρηματοδότηση. Οι Ευρωπαίοι, συνειδητοποιούν έκπληκτοι ότι επί δύο χρόνια συντάσσουν μνημόνια με τους Έλληνες πολιτικούς, δίνουν δανεικά και βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο από πλευράς μεταρρυθμίσεων και αποτελασμάτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης