Οι Ελβετοί έχουν μπλοκάρει κατάθεση 6,2 δισ. ευρώ που ανήκουν σε πολιτικό φορέα;

Ποσό ύψους 6,2 δισ. ευρώ έχει εντοπιστεί σε μεγάλη και πασίγνωστη Ελβετική Τράπεζα στην Ζυρίχη, με πραγματικό καταθέτη ελληνικό... κόμμα. Η βεβαιότητα ότι πίσω από το μεγάλο αυτό ποσό είναι κόμμα, οφείλεται στο γεγονός ότι σε κάθε μια από τις πολλές κατάθεσεις που έχουν γίνει, πάντα υπέγραφε το ίδιο πρόσωπο που είναι τ. υπουργός και ισχυρό στέλεχος του κόμματος αυτού.

Οι Ελβετοί βεβαιώνουν ότι το ποσό αυτό δεν έχει κατατεθεί σε αυτούς με μετακινήσεις κεφαλαίων από άλλες Τράπεζες, δεν υπάρχει δηλαδή πορεία του χρήματος ώστε να φτάσει μια πιθανή έρευνα στην αρχική πηγή. Εκτιμούν δε ότι τα μεγάλα ποσά έφταναν στην Ελβετία με τσάρτερς, πιθανόν με διπλωματικούς σάκκους ή άλλους παρεμφερείς τρόπους.

Το ποσό αποκαλύφθηκε όταν ζητήθηκε μια μεγάλη ανάληψη. Οι Ελβετοί για να εκταμιεύσουν ζήτησαν την προέλευση του ποσού (πόθεν έσχες), με αποτέλεσμα από τότε τα χρήματα να έχουν μπλοκαριστεί στο σύνολό τους.

Τα παραπάνω δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ούτε υπάρχει η παραμικρή επίσημη ενημέρωση. Υπάρχει όμως μια έντονη φημολογία που έχει ξεκινήσει από τα υψηλά κλιμάκια της εν λόγω Τράπεζας και επεκτείνεται συνεχώς. Θεωρείται βέβαιο ότι αν οι φήμες αυτές ενταθούν, θα υπάρξει κίνηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης προς την Ελβετία ώστε να διερευνηθεί το αληθές ή όχι των πληροφοριών αυτών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης