Ξηρός : Αντί να βολευτώ, επέλεξα να πεθάνω (μαχόμενος)

"Έχω αποφασίσει να πεθάνω για ότι πιστεύω". Αυτό είναι το κύριο νόημα της εμφάνισης του 56χρονου Ξηρού με ολιγόλεπτο βίντεο. Ο Ξηρός βάλλει κατά των πολιτικών και των ΜΜΕ και ξεκαθαρίζει ότι αποφάσισε νέο ένοπλο αγώνα από το να βολευτεί...

Για την απόδραση του σημειώνει πως «θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής “κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι”. Δεν το έπραξα. Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου “πορεία”» και συμπληρώνει: «Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος».

Σε άλλο σημείο της επιστολής σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης