Ξεκίνησαν παραχωρήσεις και στην Αλβανία; (Ιόνιο)

Πολύ σοβαρό: Για μυστική συνεννόηση με την Αλβανία προκειμένου να γίνουν αναθεωρήσεις που ικανοποιούν τις αλβανικές απαιτήσεις στη Συμφωνία για την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών, που είχε υπογραφεί το 2009, κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επικαλούμενη δημοσιεύματα του ελληνικού και αλβανικού Τύπου.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φαίνεται διατεθειμένη να αναθεωρήσει τη Συμφωνία, «απεμπολώντας το πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί το 2009».

Η κυρία Μπακογιάννη μιλά για εν κρυπτώ διαπραγμάτευση αναθεώρησης μιας Συμφωνίας που είχε συμφωνηθεί το 2009 και μάλιστα είχε υπογραφεί και από τις δύο χώρες και σημειώνει ότι η μη εφαρμογή της οφείλεται κυρίως σε πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Αλβανίας. Κατέθεσε δε ερώτηση στη Βουλή:

Συγκεκριμένα ερωτά τον υπουργό:

  • Για ποιο λόγο η κυβέρνηση προχωρεί στη διαδικασία αναθεώρησης της ισορροπημένης Συμφωνίας για τις Θαλάσσιες Ζώνες του 2009, η οποία είχε συμφωνηθεί και υπογραφεί και από την Ελλάδα και από την Αλβανία;
  • Ποια ακριβώς σημεία της Συμφωνίας σχεδιάζει να αναθεωρήσει;
  • Αληθεύει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει την πάγια ελληνική θέση περί της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με βάση τη «μέση γραμμή»;


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης