Ξέφραγο αμπέλι η κυβέρνηση Παπαδήμου (και η χώρα).

Υπ. Συμβούλιο

Εικόνα συνολικής διάλυσης παρουσιάζει η Ελλάδα. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει ανήμπορο να διαχειριστεί την κρίση. Ολόκληρη η χώρα είναι πλέον ακυβέρνητη σε όλους τους τομείς. Η κυβέρνηση Παπαδήμου αδυνατεί να συμμαζέψει την κατάσταση. Για παράδειγμα ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ήδη ότι δεν ψηφίζει το μνημόνιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με διάλυση ακόμα και το κόμμα του, (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το μνημόνιο ακόμα και αν διαγραφούν).

Πέραν του ΛΑΟΣ το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται από παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης (παραιτήθηκε ο υφ. Εργασίας κ. Κουτσούκος), ενώ πολλοί βουλευτές δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν (Μαγκούφης από ΠΑΣΟΚ, Σταμάτης απο ΝΔ κ.α.).

Στο μεταξύ η στάση Καρατζαφέρη φαίνεται να οδηγεί το πολιτικό σύστημα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ώστε να επαναποκτηθεί η συνοχή υπέρ του "ναι" στο κυβερνητικό σχήμα. Φημολογείται ότι ήδη αναζητούνται οι αντικαταστάτες των 4 υπουργών του ΛΑΟΣ.

Οι εξελίξεις αυτές έπληξαν και το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Στις 15.50 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 785,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 4,61%. Ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 65,58 εκατομμύρια.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο δείκτης Ftse σημειώνει πτώση κατά 0,84%. Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης Dax υποχωρεί κατά 1,57%. Στο Παρίσι ο δείκτης Cac 40 σημειώνει απώλειες κατά 1,57%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης