Νικολόπουλος: Εισέπραξαν το πρόστιμο των 75 εκ.φοροδιαφυγής του κ.Κοντομηνά;Ποιοι ξεχασιάρηδες εφοριακοί τιμωρήθηκαν και ποιοι βρέθηκαν με περιουσίες;

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος εξεδόθη τα παρακάτω δελτίο τύπου , σχετικά με τα όσα απάντησαν οι Υπουργοί στον Νίκο Νικολόπουλο για τις φορολογικές υποθέσεις Δ. Κοντομηνά και Γιάννου Παπαντωνίου. 

Απαντήσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών για την χορήγηση φορολογικής ενημερότητας στη σύζυγο του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, την καθυστέρηση του καταλογισμού προστίμου, ύψους 75 εκατ. ευρώ στον Δημήτρη Κοντομηνά και γι’ άλλες περιπτώσεις.

Παρότι οι απαντήσεις επιβεβαιώνουν τον καπνό από τον οποίο προκύπτει η φωτιά, φαίνεται να συντηρείται η φωτιά αφού το νερό κατάσβεσης ...καθυστερεί.

Προκύπτει δηλαδή έναρξη σοβαρότατων ερευνών για τις δυο υποθέσεις ,αλλά δεν προκύπτουν ακόμα ονόματα και χρονικός ορίζοντας στον οποίο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αφού οι απαντήσεις που δόθηκαν βεβαιώνουν και πάλι ότι " τα σχετικά πορίσματα να εκκρεμούν στο στάδιο της αξιολόγησης για τις περαιτέρω ενέργειες της Υπηρεσίας."

Επισημαίνουμε ότι η κυριότερη μέθοδος συγκάλυψης των σκανδάλων στην Ελλάδα είναι η ατέρμονη έρευνα, δηλαδή το "συρτάρωμα" των υποθέσεων και η παραγραφή, μέσα από την οποία κάποιοι βγαίνουν πλούσιοι και το κρατικό ταμείο αδειάζει.
Ανάλογες σκέψεις δημιουργούνται από ορισμένες διατυπώσεις στις απαντήσεις των υπουργείων.

Αναλυτικά:
Στην απάντηση που έδωσε η κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ορισθείσα ως αρμόδια για τα θέματα του Υπουργείου Οικονομικών από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου αναφέρεται:.

«Αναφορικά με την αγορά ακινήτου από την Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, δεν διαθέτουμε σχετικά στοιχεία. Ωστόσο, με αφορμή τις χορηγηθείσες Βεβαιώσεις Οφειλής στην σύζυγο του κ. Παπαντωνίου, καθώς και πρόσφατη σχετική καταγγελία, η Υπηρεσία μας, συνέταξε ήδη και προώθησε προς υπογραφή από το Διοικητή της ΑΑΔΕ, σχέδια εντολών ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης τεσσάρων υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, μεταξύ αυτών και των αναφερομένων στην Ερώτηση (Διευθύντριας και Προϊσταμένης του Τμήματος Ελέγχου)».

Στην ίδια απάντηση και αναφορικά με την χορήγηση «φορολογικής ενημερότητας» στον κ. Γ. Παπαντωνίου, τονίζει:
«Η Υπηρεσία μας, κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας, διενήργησε σχετική Ποινική Προκαταρκτική Εξέταση, σχετικά και με την Χορήγηση, από τη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, Βεβαιώσεων Οφειλής στη σύζυγο του πρώην Υπουργού κ. Γ. Παπαντωνίου, για πώληση ακινήτου, τα αποτελέσματα της οποίας υποβλήθηκαν απευθείας στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ήδη, κατόπιν εντολής του Διοικητή της ΑΑΔΕ, η Υπηρεσία μας διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και για την Πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης, ήτοι την διαπίστωση της τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων, τον προσδιορισμό των ευθυνομένων προσώπων και των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτά έχουν τελεστεί».

Τέλος, στο συνημμένο έγγραφο της ΑΑΔΕ, επίσης πληροφορεί την Βουλή των Ελλήνων ότι με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο τον Μάρτιο του 2015, περί αφαίρεσης του «Φάκελου Τράγκα» (γνωστού δημοσιογράφου), από τα χέρια των υπαλλήλων που τον είχαν αναλάβει με εντολή της επόπτριας κ. Κ.Π., (κουνιάδας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Χ.), δεν επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα, καθότι από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε από 30.10.2012 «Έκθεση τακτικού Ελέγχου Φορολογίας Εισοδήματος», «Έκθεση Ελέγχου Έκτακτης Εισφοράς Ν. 3758/2009, 3833/2010 & 3986/2011 & «Έκθεση Ελέγχου Φορολογίας Άτυπης Δωρεάς», τα φύλλα και τις πράξεις προσδιορισμού φόρου, επήλθε συμβιβασμός και βεβαιώθηκαν τα οφειλόμενα ποσά, τα οποία είχαν καταβληθεί εξολοκλήρου από τον φορολογούμενο.

Ο δε σχετικός φάκελος, που περιλάμβανε τις φορολογικές δηλώσεις, όσο και όλα τα στοιχεία του ελέγχου (εντολή, εκθέσεις, φύλλα και πράξεις προσδιορισμού φόρου, συμβιβασμοί, κ.λπ.), βρέθηκαν στην Δ.Ο.Υ. και φυλάσσονταν στο αρχείο αυτής.
Το περίεργο όμως βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο του συνημμένου εγγράφου με Α.Π. ΔΔΑΔ Δ 141313 ΕΞ 2017 ΕΜΠ, την οποία και παραθέτω αυτολεξεί :
«Σας γνωρίζουμε ότι για την υπόθεση καταλογισμού από την Δ’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών ποσού σε βάρος του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, διενεργήθηκε η προβλεπόμενη από τις ισχύουσες διατάξεις προκαταρκτική εξέταση, με τα σχετικά πορίσματα να εκκρεμούν στο στάδιο της αξιολόγησης για τις περαιτέρω ενέργειες της Υπηρεσίας.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ»

Τα χρήματα του καταλογισμού σε Δ. Κοντομηνά πρέπει να καταλήξουν στο δημόσιο ταμείο

Τα σχόλια είναι περιττά… Η Α’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, όπως έχει επανειλημμένως γραφεί, έστω και με καθυστέρηση 6 χρόνων, προχώρησε στον καταλογισμό ποσού 75 εκατ. ευρώ στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά. Πέρα από το ομολογουμένως εντυπωσιακό ύψος του ποσού -του οποίου, βεβαίως, δεν αρκεί ο καταλογισμός, αλλά πρέπει να καταλήξει και στα ταμεία του Δημοσίου- μία άλλη παράμετρος, εξίσου σημαντική, μένει να εξεταστεί: Γιατί, σε αντίθεση με υποθέσεις ανωνύμων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι άμεσοι και αμείλικτοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αρμόδιες υπηρεσίες αδράνησαν, κατά τα φαινόμενα, επί σειρά ετών;

Μέχρι να μπει και το τελευταίο ευρώ της φοροκλοπής και της φοροδιαφυγής στα δημόσια ταμεία το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος δεν θα σταματήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι μόνον… θα φτάσει στο Πρωθυπουργό και σ’ όλους τους θεσμούς.
Καλό είναι να μην ξεχνά κανείς Υπουργός και κανείς Κοντομηνάς τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν οι αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, με τις οποίες αναδείξαμε την γραφειοκρατική καθυστέρηση της Δ’ ΔΟΥ Αθηνών, που κρατούσε στα συρτάρια τον έλεγχο Κοντομηνά και δεν καταλόγιζε τα οφειλόμενα, ενώ η ονομαζόμενη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διέτασσε ΕΔΕ όχι για τους υπόπτως βραδυπορούντες υπευθύνους, αλλά για το πώς μαθαίνει ο Βουλευτής τα μυστικά της Δ΄ΔΟΥ Αθήνα που έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Επειδή, όμως δεν φτάνει ο καταλογισμός των 75-77 εκ στον καναλάρχη, που ενώ δίνει πραγματική ελπίδα στον λαό, χρειάζεται, τόσο να εισπραχθούν άμεσα τα ποσά της φοροδιαφυγής και να μην κωλυσιεργήσει η διαδικασία με τις γνωστές δικαστικές εμπλοκές, όσο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τα κακουργήματα του παρελθόντος που διέπραξαν οι διάφοροι θλιβεροί πρωταγωνιστές της διαφθοράς.

Τέλος, πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να πάει μπροστά ο τόπος αν δεν ξεμπερδέψουμε με τον εσμό της σαπίλας και της κλεπτοκρατίας.
Και επειδή, τέλος, τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να δεχτούν οι φοροκλέφτες του δημοσίου το τελειωτικό κτύπημα! Τώρα είναι η ώρα, με τα “ντιρέκτ” και τα “άπερκατ” της προδομένης κοινωνίας, να πέσουν στο καναβάτσο οι νταβατζήδες, οι επίορκοι και οι αργυρώνητοι δημόσιοι υπάλληλοι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης