Νικολόπουλος:Για να βγει η χώρα τον Δεκέμβρη στις αγορές ομολόγων, θα πληρώσουμε την Standard and Poor's;

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκάλυψε κάτι που σε τρίτους παρατηρητές μπορεί να προκαλέσει θυμηδία, αλλά στους περισσότερους Έλληνες θα φανεί τουλάχιστον εξοργιστικό:

«Αν η χώρα μας βγει στις αγορές τον προσεχή Δεκέμβριο, με νέα έκδοση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, το Δημόσιο θα πληρώσει αμοιβή στη Standard and Poor's»! Και συνεχίζει:

«Αναλόγως με την έκδοση των ομολόγων, η αμοιβή της μπορεί να κυμανθεί από 1.148.000 ευρώ έως 2.748.000 ευρώ (αν εκδοθούν ομόλογα ύψους 10 δισ. ευρώ)»!

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα θα πληρώσει «λύτρα» στον οίκο αξιολόγησης που συνέβαλε τα μέγιστα στο να οδηγηθεί η πατρίδα μας αλυσοδεμένη στο βάραθρο του Μνημονίου!

Τα ζητήματα που ανακύπτουν σε αυτή την υπόθεση είναι και αξιακής, ηθικής φύσεως, αλλά και εντελώς πρακτικής. Το πρακτικό μέρος είναι το ύψος της αμοιβής. Ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή:

"...Ερωτάσθε:

1. Είναι εύλογη και συμφέρουσα τέτοια αμοιβή για τη Standard and Poor's από μια καθημαγμένη χώρα, που προσπαθεί να βγει στις αγορές και περνά σε καθημερινή βάση από τις «συμπληγάδες» της ύφεσης και του ασφυκτικού οικονομικού ελέγχου;

2. Δεν μπορούσε να γίνει καλύτερος διακανονισμός;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος"

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης