Νίκος Νικολόπουλος: Οι “αθώοι” ταραξίες, το ένοχο Κράτος, η δικαιωμένη interamerican και οι φορολογούμενοι θύματα

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου: Θυμίζουμε ότι την Κυριακή του Καρναβαλιού του 2003 (!) η Πάτρα κάηκε και προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε καταστήματα της πόλης. Από τότε πέρασαν 14 χρόνια και το «δια ταύτα» της επεισοδιακής εκείνης νύχτας είναι ότι όλοι οι πρόξενοι των θλιβερών επεισοδίων αθωώθηκαν, η εταιρία «Καμίσης» αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρία Interamerican και η τελευταία θα πάρει τα σπασμένα που κατέβαλε στην εταιρία οπτικών από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους!

Όλο αυτό το STORY του παραλογισμού ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής το μετέτρεψε σε ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Η ερώτηση, φυσικά, συνοδεύεται από μια σειρά συνειρμών και προβληματισμών. Συγκεκριμένα: Η Ελληνική Δικαιοσύνη σε μια σειρά δικών οι οποίες κράτησαν χρόνια ολόκληρα, αθώωσε όλους όσοι είχαν συλληφθεί σε εκείνα τα επεισόδια. Άρα, από την μία αμφισβητεί τις συλλήψεις της Αστυνομίας, αφού αθώωσε όλους τους συλληφθέντες και από την άλλη έρχεται ένα άλλο Δικαστήριο που υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώσουν για τις ζημιές. Φυσικά, αν ήσαν κάποιοι εκ των συλληφθέντων ένοχοι, τότε θα καλούντο εκείνοι να πληρώσουν και όχι το Ελληνικό Δημόσιο.

ξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 ήταν η χρονιά που η ασφαλιστική εταιρεία στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου, για παράνομες πράξεις και παραλείψεις των οργάνων – υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας και εννέα χρόνια μετά, κέρδισε την αγωγή, σε μια υπόθεση που χειρίστηκε ο δικηγόρος της, πρώην Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.Σύμφωνα με τον εν λόγω δικηγόρο, η αγωγή στηρίχθηκε στην απουσία επιχειρησιακού σχεδίου πρόληψης και καταστολής που έπρεπε να έχουν τα κρατικά όργανα για την προστασία απειλούμενων δικαιωμάτων, κυρίως της ιδιοκτησίας, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σαφείς προειδοποιήσεις και εκτιμήσεις για επαπειλούμενα επεισόδια και ξεσπάσματα μετά την λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού το 2003.Μάλιστα, ενώπιον του δικαστηρίου προσκομίστηκαν και δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, μεταξύ αυτών και της εφημερίδας «Πελοπόννησος», που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο επεισοδίων με αφορμή το κλίμα έντασης που επικρατούσε από προηγούμενες ημέρες, αλλά και το ντέρμπι των «αιωνίων» του ποδοσφαίρου Ολυμπιακού-ΠΑΟ που γινόταν εκείνη την βραδιά.

Τα εύλογα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης είναι τα ακόλουθα:1. Θα στείλετε το παράδοξο τούτο γεγονός, δικαστές να αθωώνουν τους ταραχοποιούς- ληστές, να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, και άλλοι επίσης δικαστές να υποχρεώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους, να πληρώσουν τις ζημιές;2. Πόσα καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία Interamerican;3. Θα αναζητήσετε ευθύνες από τους τότε υπεύθυνους της Αστυνομικής Διοίκησης Αχαΐας και από τους επικεφαλής των ομάδων Ασφαλείας και Τάξεως κατά την ημέρα εκείνη;4. Ποια στελέχη της ΕΛΑΣ είχαν την ευθύνη της επιχείρησης στο πατρινό καρναβάλι του 2003;5. Θα στραφεί το Δημόσιο εις βάρος τους δικαστικά για τις τυχόν ευθύνες που προκύπτουν;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης