Νίκος Νικολόπουλος: Να επιστραφούν τα κλεμμένα του σκανδάλου «Καρούζος»

Με την γνωστή επιμονή του, ασκεί για 4η φορά κοινοβουλευτικό έλεγχο, με αφορμή το «σκάνδαλο Καρούζου», ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα που επιμερίζεται σε 138 σκανδαλώδεις υποθέσεις, από τις οποίες στις αίθουσες των δικαστηρίων έχουν φθάσει μόλις δύο!

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κάλεσε τις τρεις προηγούμενες φορές τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εσωτερικών να τον πληροφορήσουν σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει προκειμένου να κατατεθεί στα κρατικά ταμεία ποσό 80 εκατ. ευρώ, το οποίο –όπως έχει καταγγελθεί- οφείλει ο «Όμιλος Καρούζου» στο Δημόσιο.

Παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Νίκου Νικολόπουλου, οι Υπουργοί δεν έδωσαν επαρκείς απαντήσεις και γι’ αυτό ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέφυγε και σε τέταρτη ερώτηση –και θα καταθέσει όσες χρειασθεί- μέχρις ότου λάβει ουσιαστικές απαντήσεις για τα κλεμμένα που ακόμη δεν έχουν επιστραφεί στα δημόσια ταμεία.

Αυτή την τέταρτη φορά, ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης παίρνοντας αφορμή από ανοικτή επιστολή του κ. Ιωσήφ Λιβανού, μηνυτή και καταγγέλοντος του σκανδάλου «Καρούζος».

Στην μακροσκελή επιστολή του, ο κ. Λιβανός επικαλείται τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Καρούζου, ο οποίος στη μια από τις δύο εκδικαζόμενες υποθέσεις στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, παραδεχόμενος ότι υφίστανται 80 εκατ. ευρώ «μαύρα», ρώτησε μάρτυρα αν γνωρίζει που βρίσκονται!

Σε άλλα σημεία της επιστολής γίνεται λόγος για χρηματισμούς πολιτικών, περίεργη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων από δικογραφίες και για τον θάνατο του βασικού μάρτυρα Γκούβα σε τροχαίο…

Ειδικώς, για τον θανόντα, ο Νίκος Νικολόπουλος απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:

Ήταν πράγματι μάρτυρας στην υπόθεση αυτή πολίτης, υπάλληλος του ζεύγους ή της επιχείρησης Καρούζου, με το όνομα Γκούβας και αν ναι, είναι το ίδιο πρόσωπο που φέρεται ότι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα;

Σε κάθε περίπτωση καλείσθε να βεβαιώσετε τη Βουλή αν καλείται στη δίκη μάρτυρας με το όνομα Γκούβας και αν αυτός ο μάρτυρας βρίσκεται εν ζωή.

Σε περίπτωση διαπίστωσης θανάτου μάρτυρα με αυτό το όνομα, καλείσθε να καταθέσετε στη Βουλή επίσημα έγγραφα, με την αιτία θανάτου, τον τόπο θανάτου και κάθε σχετική πληροφορία ικανή να βοηθήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των συνθηκών απονομής Δικαιοσύνης σε μία υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο και οι αρμόδιοι υπουργοί υποσχέθηκαν πλήρες φως.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης