Νίκος Νικολόπουλος: Να βρεθεί «πλατφόρμα» για τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια

Το ενδιαφέρον του για τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια αποδεικνύει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, γιατί κινδυνεύουν να μείνουν «άστεγα», εξ αιτίας της Digea η οποία έχει ζητήσει να «κατέβουν» από την πλατφόρμα της.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, αξιοποιώντας σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Τηλεοπτικών Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Περιφέρειας (ΕΕΤΕΤ).

Η Ένωση, συγκεκριμένα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι η Digea, μέσω του γενικού διευθυντή της, ανέφερε ότι τα περιφερειακά κανάλια είναι ζημιογόνα για την εταιρεία. Από το βήμα ημερίδας για τα περιφερειακά κανάλια, ο διευθυντής της Digea πρότεινε στους περιφερειακούς σταθμούς, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνου και Ρ. Μορώνη και μέλους της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, να μεταβούν στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ και στην ΕΕΤΤ, προτείνοντας να αναλάβουν οι περιφερειακοί σταθμοί το κόστος του φάσματος.

Στην ερώτησή του, ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει ότι επιβάλλεται να βρεθούν πλέον εναλλακτικές δυνατότητες εκπομπής του σήματος τους, όπως π.χ. με πληρωμή μέσω της ΕΡΤ, ώστε να απαλλαγεί η Περιφερειακή Τηλεόραση από τη "λεοντεία και καταχρηστική" σύμβαση, που πολλές φορές έχει καταγγείλει και που υποχρεώθηκε να υπογράψει με την Digea το 2014, μην έχοντας άλλη επιλογή για να εκπέμπει την επόμενη μέρα, ως μοναδικό τότε πάροχο δικτύου.

Τα ερωτήματα του ανεξαρτήτου βουλευτή είναι τα ακόλουθα:

1ον Η κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι Υπουργοί έχετε βρει τη λύση ικανοποιώντας το κοινό πλέον αίτημα και της Digea και της Περιφερειακής Τηλεόρασης»;

2ον Ποια λύση θα δώσετε στο κοινό αίτημα της Digea και της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας;

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης