Νίκος Νικολόπουλος :Με “συνταγές διαίτης” η χώρα δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο

Με “συνταγές διαίτης” η χώρα δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο»Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, με κύριο θέμα συζήτησης το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς και τα νέα μέτρα που θα έρθουν στην Βουλή. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο ανεξάρτητος βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και εγώ προσωπικά εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως με "συνταγές διαίτης" η χώρα δεν θα βγει ποτέ από τον φαύλο κύκλο.Επτά χρόνια τώρα, με διαρκείς, πολυτάραχες, πολύμηνες και στο τέλος οδυνηρές για τον λαό συμφωνίες και μνημόνια, όχι μόνο δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή βελτίωση, αλλά απεναντίας βουλιάζουμε όλο και περισσότερο.
Σε λίγο θα ακούσουμε ότι μία νέα αξιολόγηση θα ξεκινήσει. Και όλα θα πάνε πάλι από την αρχή, ενώ το χρέος θα παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη και ο λαός θα υποφέρει ακόμα περισσότερο.Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να στηρίξω με τη ψήφο μου στη Βουλή τέτοιου είδους συμφωνίες και νέα μέτρα λιτότητας. Είναι προφανές ότι για τους ίδιους λόγους εκφράζω έντονα τις διαφωνίες μου, τόσο με την κυβερνητική πλειοψηφία όσο και με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Κατά τη γνώμη μου, αν μόνοι μας δεν ανοίξουμε την πόρτα της "μνημονιακής φυλακής", κανένας δεσμοφύλακας - πρωθυπουργός δεν θα μας απελευθερώσει.Επαναλαμβάνω: Επτά χρόνια τώρα, ζούμε τα ίδια και τα ίδια, ακούμε τα ίδια και τα ίδια.Θα ήταν καλό επιτέλους, να μην... ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια! Σήμερα πια, κανένας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν ήξερε και δεν έμαθε από την σκληρή πικρή εμπειρία της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων.Πιστεύω πως σύντομα θα βρεθεί κάποιος που θα μπει μπροστά και θα ορθώσει ανάστημα, λέγοντας "δεν πάει έτσι". Όπως ακριβώς επιμένω από την εποχή που παραιτήθηκα από την κυβέρνηση Σαμαρά.Μακάρι να προλάβουμε...Με την Ελλάδα και τον λαό μας ζωντανούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης