Νέες πολιτικές διώξεις για δάνεια, ΚΕΕΛΠΝΟ, εξοπλιστικά, Χρηματιστήριο

Νέοι φάκελοι τύπου Novartis από την κυβέρνηση. Στόχος να μην ασχολείται ο κόσμος με τις αποτυχίες της στα καθημερινά. Οι νέοι φάκελοι είναι: 

- Για τα δάνεια των κομμάτων είχε ψηφιστεί νόμος επί κυβερνήσεως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με τον οποίο τα τραπεζικά στελέχη «απαλλάσσονταν» τυχόν ποινικών ευθυνών, με αποτέλεσμα η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής να απολέσει το ποινικό της ενδιαφέρον.

Ομως στη συνέχεια είχε υποστηριχθεί η άποψη ότι η εν λόγω ρύθμιση για την προστασία των τραπεζικών στελεχών μπορεί να παρακαμφθεί και να κινηθούν διώξεις για τα δάνεια αυτά. Τη θέση είχε υποστηρίξει δημόσια και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,

- Η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Διαφθοράς και βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί εκτιμάται ως σημαντικό. Η εν λόγω έρευνα, όπως και πολλές άλλες, έχει ξεκινήσει από τριετίας και πλέον, όταν ακόμα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ήταν η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

- Οι υποθέσεις με τα εξοπλιστικά, τα περισσότερα επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου στο Εθνικής Αμυνας. Εισαγγελείς Διαφθοράς και ανακριτές είναι σε ετοιμότητα, και πηγές αναφέρουν ότι σύντομα θα κινηθούν οι σχετικές δικογραφίες με ποινικές διώξεις.

- Οι ξεχασμένες «φούσκες» του Χρηματιστηρίου. Επίκειται δικαστική απόφαση την προσεχή εβδομάδα. Δικαστικοί συμπληρώνουν το παζλ εκείνων των υποθέσεων που θα διαμορφώσουν το πολιτικό κλίμα των επόμενων ημερών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης