Νέα επίθεση κατά του ονόματος Παπανδρέου...

Νίκος Παπανδρέου

Όπως  με σαφήνεια είχε αναφέρει το molonoti.gr, οι επιθέσεις κατά των Παπανδρέου συνεχίζονται. Μετά τις επιθέσεις κατά του αδελφού του Νίκου από το "Κόντρα" και το "Βήμα", την σκυτάλη πήρε το "Πρώτο Θέμα", με ένα ανακριβές και εντελώς ανυπόστατο ως προς τα οικονομικά στοιχεία δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα εμφανίζει τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δηλώνει επαγγελματίας συγγραφέας, να κατοικεί μαζί με την οικογένειά του σε «μισθωμένη τριώροφη έπαυλη στην Εκάλη, με πισίνα, γκαράζ που φιλοξενεί πολυτελή αυτοκίνητα (σ.σ.: μια Πόρσε και μια BMW), οικιακή βοηθό, σοφέρ και προσωπικό ασφαλείας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικία του Νίκου Παπανδρέου έχει εμβαδόν 530 τ.μ., ενώ τα δύο πολυτελή οχήματα ανήκουν σε εταιρείες χρονομίσθωσης.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι ο Ν. Παπανδρέου έμενε σε διαμέρισμα 150 τ.μ. στα Βριλήσσια, αλλά πριν από περίπου έναν χρόνο μετακόμισε με την οικογένειά του στην πολυτελή κατοικία στην Εκάλη, το ενοίκιο της οποίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέρχεται σε 5.000-6.000 ευρώ.

Χθες, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ και των φωτογραφιών, διακινήθηκε στο Διαδίκτυο ένα κείμενο με τη μορφή απάντησης του Ν. Παπανδρέου στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, λοιπόν, διαψεύδει τα περισσότερα στοιχεία του ρεπορτάζ, ενώ δηλώνει ότι «εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι -υποθέτω- να αποτελειώσουν, διά της λασπολογίας, το επώνυμο "Παπανδρέου" μια και καλή».

Ο Ν. Παπανδρέου διατείνεται ότι τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα δεν είναι δικά του (διευκρινίζοντας ότι η Πόρσε ανήκει σε επισκέπτη που «πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου»), καθώς ο ίδιος έχει «ένα οικογενειακό VOLVO του 2003», ενώ δηλώνει πρόθυμος «να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν αίσχες (sic) για όλους». Επιπλέον, σχολιάζει ειρωνικά τις αναφορές στην περιοχή όπου διαμένει («μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη!»), ενώ διευκρινίζει πως «δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το Δημόσιο».

Σημειωτέον ότι στις επιθέσεις κατά του ονόματος Παπανδρέου μπορεί κανείς να συνυπολογίσει και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, όπου ο Γ. Παπανδρέου "κατηγορείται" για παραποίηση οικονομικών στοιχείων της χώρας ώστε να επέμβει το ΔΝΤ..!  

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης