Μόλις το 17% των πολιτών εγκρίνει την συμφωνία των Πρεσπών

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει το εναγκαλισμό του με το ποσοστό εκείνο των πολιτών που δέχονται την συμφωνία στο Σκοπιανό, τις δικαστικές διώξεις πολιτικών και την χωρισμό κράτους και Πολιτείας. Η σκέψη τους είναι: Αφού δεν μπορούμε να κερδίσουμε ψηφοφόρους άλλων χώρων, ας απευθυνθούμε "σε όσους συμφωνούν με αυτά τα τρία". Μόνο που ο σχεδιασμός δεν βγαίνει.

Στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και πιστεύει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χειροτερεύσει. Συγκεκριμένα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται το 65% των ερωτηθέντων και μόλις το 17% δηλώνει υπέρ. Το 13% απαντά ότι δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά και το 5% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη ή ότι δεν το αφορά. 

Στην ερώτηση που βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αν σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν το 52% απαντά ότι έχουν χειροτερεύσει. Το 44% δηλώνει ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόλις το 2% ότι έχουν καλυτερεύσει. 

Αρνητική γνώμη για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά έχει το 60%. Το 32% απαντά ότι έχει θετική γνώμη και το 9% ότι δεν έχει καμία γνώμη. 

Στην ερώτηση για τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ το 39% δηλώνει ότι δεν έχει καμία γνώμη. Το 31% απαντά ότι έχει αρνητική άποψη και το 29% θετική. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης