Μπορεί και... τρίτο κόμμα το κόμμα Παπανδρέου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass

Από 5% (όπως έγραψε το Bloomperg) μέχρι 6,1% και στην... τρίτη θέση (δημσκόπηση Rass), παίρνει το νέο κόμμα Παπανδρέου.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα (η έρευνα έγινε πριν ανακοινωθεί) θα τον εμπιστευόταν.

Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο, στους πολίτες που έχουν αποφοιτήσει από την πρωτοβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους αυτοαποσχολούμενους και την κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με την Rass, οι εισροές προς το κόμμα Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,3%.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΩΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 30,4% με ην πλειοψηφία των πολιτών να θεωρεί ότι θα τα βρεί με τους δανειστές. Η ΝΔ 27,3%, επίσης ψηλά. Τρίτο οριακά το ΚΚΕ με 4,8%, δηλαδή μπορεί να είναι τρίτο το κόμμα Παπανδρέου και μάλιστα να πάρει εντολή κυβέρνησης!

Ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να ιδρύσει κόμμα όταν οι δικές του δημοσκοπήσεις του έδιναν βέβαιη είσοδο στην Βουλή, σε μια περίοδο που οι συγκυβερνήσεις είναι αναπόφευκτες. Μείζον θέμα είναι από που θα κόψει, αν δηλαδή ωφελήσει τη ΝΔ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, Οι επόμενες δημοσκοπήσεις που θα έχουν στο ερωτηματολόγιο και το ΚΙΝΗΜΑ Σοσιαλιστών - Δημοκρατών θα είναι εξαιρετικά σοβαρές δεδομένου ότι έχουμε εκλογές σε μόλις 3 εβδομάδες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης