Μικρή δημοσκοπική ανάκαμψη για την συγκυβέρνηση - Η αντεπίθεση με κάθε τρόπο αποδίδει

Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να πλησιάσει δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ "με κάθε τρόπο" (εμπόριο ελπίδας, τομοκράτηση πολιτών, δήθεν "καλές" ειδήσεις κ.α.) αρχίζει να αποδίδει.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, στο ερώτημα «Ανεξάρτητα από τι ψηφίζετε, ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;», η κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση απέχουν μόνον 3% στις προτιμήσεις των πολιτών.

Μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων, ενώ μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 26%. Προσέξτε όμως : Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, (39%), απορρίπτει και τις δύο επιλογές, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα του Οκτωβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε δύο ποσοστιαίες μονάδες και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κέρδισαν τέσσερις, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου, όταν μία κυβέρνηση Τσίπρα είχε επιλεγεί από το 31% ενώ μία κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από το 22%.

Τέλος η πιθανότητα δημιουργίας μίας «οικουμενικής» ή «ειδικού σκοπού» κυβέρνησης με συμμετοχή και των τριών κομμάτων επιλέχθηκε μόλις από το 3%.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης των ψηφοφόρων αν θέλει να αυξήσει την διαφορά από μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης