Μια ακόμη προκάτ συζήτηση στη Βουλή - 153 ψήφοι πέρασαν τα μέτρα

Για μια ακόμη φορά η Βουλή έγινε... Θέατρο φθηνών και παρακμιακών αντιπαραθέσεων. Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκαν σκληρά μέτρα - με 153 ψήφους των κυβερνητικών - που θα αλλάξουν προς το χειρότερο την ζωή των ανθρώπων, αντί για έναν πολιτισμενο πολιτικό διάλογο κυριάρχησαν φράσεις καφενείου ή και πεζοδρομίου (κότες, παντελονάτοι και άλλα τραγελαφικά).

Στο πρακτικό μέρος, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, επί των άρθρων, και επί της υπουργικής τροπολογίας ώστε να αποφύγει κάποια δυσάρεστη έκπληξη αλλά και για να "εκθέσει", υποτίθεται, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Έστω και σε τέτοιο κλίμα παρακμής, η κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρή κριτική και από το σύνολο των κοινωνικών φορέων και των εκπροσώπων εργαζομένων, ενστόλων, δικαστικών, επαγγελματικών ομάδων, συνταξιούχων και ατόμων με αναπηρία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλήρως απομονωμένη. Άλλωστε πλέον διαδηλώνουν οι παντες εναντίον της.

Τώρα, τα κόμματα και ανεξάρτητοι βουλευτές, αν και με διαφορετικό σκεπτικό και επιχειρηματολογία, δείχνουν να συμφωνούν στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα είναι εξαιρετικά σκληρά για την οικονομία και την κοινωνία και πως τα λεγόμενα «αντίμετρα» είτε δεν θα εφαρμοστούν είτε είναι απλώς ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της συγκυβέρνησης. Για υτό άλλωστε και δεν θα ψήφιζαν ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα.

Εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε ούτε μια λέξη για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

* Ο κ. Κουτσούμπας σε μια αποστροφή του λόγου του θα πει: "Δεν θα αργήσετε να ζήσετε την κατακραυγή του κόσμου. Θα θυμίζετε τα παιδιά των λαγών..."

* Ο κ. Λεβέντης θα πει: "Είναι Δημοκρατία να αποφασίζουν άσχετοι περι το Σύντσγμα αν είναι συνταγματικά ή όχι αυτά τα μέτρα; Βουλευτής να αμφισβητεί τον δικαστικό;"

* Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην εγκλωβισμέρνη Ελλάδα των μνημονίων "την ώρα ποι όλοι οι υπόλοιποι βγήκαν από τα μνημόνια και έχουν πια επιδόσεις ανάπτυξης". Όπως είπε πίσω από την αποτυχία αυτή είναι τα καθημερινά ψέματα που δηλητηριάζουν κάθε προσπάθεια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης