Μια ακόμη δημοσκόπηση αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει πολύ ακριβά τον Κατρούγκαλο

O Κατρούγκαλος αφού εγκλημάτισε με έναν απίστευτο τρόπο κατά της ελληνικής κοινωνίας επινοώντας δρακόντειους φόρους μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, "κρύφτηκε" με μια μετάθεση σε ένα υπουργείο άνευ αντικειμένου, μήπως και ξεχαστεί. Είχε κάνει την βρώμικη δουλειά. Αυτός που δεν μπόρεσε να κρυφτεί όμως και δεν πρόκειται να ξεχαστεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα το συνειδητοποιήσει στη συνέχεια όταν θα κατρακυλά ακόμη χειρότερα στις δημοσκοπήσεις. Να θυμίσω μόνο ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πίσω από τη ΝΔ 4% και ένα χρόνο μετά είναι στο -12%.

Είχα προβλέψει από τον π. Ιούλιο αυτή την κατάρρευση και ήταν εύκολο. Τότε ήσαν οι συνταξιούχοι που οργισμένοι εγκατέλειπαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ τους βεβαίωνε ότι δεν θα κόψει τις συντάξεις, έβρισκε τρόπους να τις πετσοκόψει (πάλι ο Κατρούγκαλος).

Τώρα στους συνταξιούχους θα προστεθεί και η μεσαία τάξη των μικρο-επιχειρηματιών που καλούνται να πληρώσουν χρήματα που δεν έχουν. Να τα πληρώσουν την ώρα που ήδη χρωστούν παντού, τους κατάσχουν λογαριασμούς και κατοικίες, τους βάζουν να παίρνουν εικονικά διαζύγια για να μην φορτώνεται τα χρέη και η σύζυγος, οι οφειλές τους τοκίζονται, τα παιδιά τους έιναι άνεργα ή ματαναστεύουν κ.ο.κ.

Οι χιλιάδες Έλληνες της μεσαίας τάξης, νυκοκυραίοι μέχρι πρότινος χωρίς χρέη και με ισορροπημένες ζωές, τρέφουν ΜΙΣΟΣ για τα μέτρα Κατρούγκαλου. Θεωρούν ότι βρίκονται σε διαρκή άδικο διωγμό, ότι η καταστροφή τους δεν έχει καμία δικαιολογία και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ.

Γράψτε το και αυτό: Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που δηλώνουν "δεν ξέρω, δεν απαντώ" ή ακόμα και λευκό άκυρο στις δημοσκοπήσεις, έχουν ήδη αποφασίσει να καταψηφίσουν τα δεινά Κατρούγκαλου, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εισφορές από 350 ευρώ στα 1.600 το μήνα (!), ο παραλογισμός με τα μπλοκάκια, οι κάθε είδους επινοήσεις δεν χρέωνονται στον Σόϊμπλε ή στο ΔΝΤ, αλλά στους κατρουγκάλιους ερασιτεχνισμούς .

Και επειδή μια ήττα ποτέ δεν έρχεται μόνη της, αυτό που τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ως μεγάλο του ατού - την συνοχή του - θα χαθεί μέσα στην διανομή των ευθυνών της ήττας. Η διάσπαση θα είναι ένα γεγονός άμεσο και βίαιο.

Βουλευτές θα μεταγράφονται σε νέοσύστα κόμματα για να επανεκλεγούν, πρώην άφωνοι θα γίνονται κήρυκες όπου με στεντόρεια φωνή θα εξηγούν ότι η αριστερή καθαρότητα δεν υπήρξε όταν έπρεπε, αλλά τώρα επιτέλους (θα) την εκπροσωπούν αυτοί, θα δίνονται εμφύλιες μάχες για το ποιος θα κερδίσει , τους συνήθεις κομματικούς.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ άφησαν τον Κατρούγκαλο να τραβήξει τα 3-4 τουβλάκια που δεν έπρεπε από το πολιτικό Jenga που έστηναν και η κατάρρευση του "πύργου" τους είναι σε εξέλιξη. Λείπει μόνο η ημερομηνία του τέλους.

                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

* (Η πρώτη δημοσκόπηση που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τα παραπάνω είναι γεγονός. Στις 16,5 μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ αποσπά το 33% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στα μέσα Ιανουαρίου, η διαφορά έχει διευρυνθεί κατά 2,5 μονάδες, καθώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στάσιμα ενώ αντίθετα η ΝΔ ενισχύεται.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, οριακά καλύτερα από το ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί με ποσοστό 7%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι αποσπούν 1,5% ο καθένας. Και τα τρία κόμματα έχουν χάσει μισή μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης