Μητσοτάκης: Σημείο προς σημείο η οικονομική καταστροφή μετά το 2015

Μέσα σε ένα κλίμα (μόνιμης) παρακμής και συτή η συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η  τάση από τη στιγμή που κτυπήσαμε τον πάτο το 2011 ήταν ανοδική αλλά εκεί που έπρεπε αυτή η τάση να συνεχιστεί ήρθατε εσείς και ο κ. Βαρουφάκης, και το δημοψήφισμα που είχατε το θράσος να υπερασπιστείτε».

«Εάν η τάση συνεχιζόταν όπως προέβλεπαν εκείνη την εποχή και η Ελλάδα θα ακολουθούσε την πορεία Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, το ΑΕΠ θα ήταν στα 200 δισ. ευρώ. Σήμερα είναι στα 183 δισ. ευρώ. Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ΑΕΠ κάθε χρόνο»

Αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών των συντάξεων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μιλήσατε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους; Εσείς δεν τάξατε 13η και 14η σύνταξη; Εσείς δεν κόψατε τις συντάξεις; Τους έχετε εξευτελίσει και τους κοροιδεύτε ακόμη και σήμερα; Εδώ ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση νόμου για ΜΗ κόψιμο των συντάξεων αλλά αυτό δεν έγινε αφού ο κ. Τσίπρας είπε ότι "θα το καταφέρει στο μέλλον".

«Δηλώνετε υπερήφανοι για το δημοψήφισμα, ενώ έκλεισαν οι τράπεζες.  Μας είπατε τι καλά που τα κάνατε όλα στο δημοψήφισμα. Μόνο που σας διέφυγε ότι σαν αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών, χρειάστηκε και μία τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα περίπου 25 δισ. ευρώ και χορεύατε τσάμικα στο Σύνταγμα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον πρωθυπουργό για το θέμα των Σκοπίων λέγοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε nationality που μεταφράζεται σαν εθνικότητα και όχι σαν ιθαγένεια. Επικαλέστηκε τον κ. Ζάεφ ο οποίος λέει πως "πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα ζητούσαμε την εθνικότητα και την γλώσσα».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης