Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις - Επενδύσεις - Αξιοπιστία είναι η συνταγή

Την ανάγκη σημαντικών μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρώτη προτεραιότητα για να σταματήσει η φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως το 2015 η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, προκειμένου οι δανειστές να εκταμιεύσουν τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα.

«Τα περισσότερα προαπαιτούμενα αφορούν σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Όταν μιλάμε για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, κυρίως αναφερόμαστε σε αλλαγές που καθιστούν πιο φιλελεύθερη την οικονομία, προάγουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν το γραφειοκρατικό βάρος και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Μιλάμε δηλαδή για μια φιλελεύθερη ατζέντα».

«Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ατζέντα» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας για την "παλιά" ΝΔ θα πει: "Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα παλιό, παραδοσιακό κόμμα, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Τα παραδοσιακά κόμματα που δεν αλλάζουν ρισκάρουν να κατρακυλήσουν. Αυτό δεν θα συμβεί σε μας".

Είπε ακόμη:

- Το 2014, το Δ.Ν.Τ. ανακοίνωσε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Το 2017 ανακοίνωσε ότι δεν είναι. Μεσολάβησε η καταστροφική περίοδος των πρώτων έξι μηνών του 2015 με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

- Οι δομικές μεταρρυθμίσεις από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να επιστρέψουμε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε τους φόρους και με τον τρόπο αυτό να καταστήσουμε πιο ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία.

- Δεν πρόκειται να επαναλάβω όλα τα λάθη που ο κ. Τσίπρας έκανε, όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Είναι κομβικό ζήτημα για εμένα η οικοδόμηση της αξιοπιστίας μου και της αξιοπιστίας της κυβέρνησής μου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης