Μητσοτάκης: Η χώρα καταρρέει παντού και εσείς λέτε μόνο ψέματα, βαφτίζετε τους πάντες εχθρούς, κουρελιάζετε το Σύνταγμα και θεσμοθετέιτε την αδιαφάνεια στο τηλεοπτικό πεδίο

Υπό το βάρος νέων δημοσκοπήσεων που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε χαμηλότερο... βαρομετρικό ο κ. Τσίπρας επέλεξε να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ μιλώντας για το θέμα των αδειών αναγκάζοντας μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να λάβει τον λόγο αν και δεν είχε πρόθεση.

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης απέτρεψε τη συναίνεση στο θέμα του ΕΣΡ ενώ υπενθύμισε την διαπλοκή μεταξύ κυβερνήσεων και ΜΜΕ στο παρελθόν και ανήγγειλέ τον διαγωνισμό για 4 άδειες "που είναι και πολλές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες"

Ο κ. Τσίπρας έκανε μια συνολική ομιλία στην οποία συμπεριέλαβε αγρότες, φοροφυγάδες, τη γνωστή διαφθορά και διαπλοκή και άλλα συνηθισμένα τα οποία όμως είναι πλέον το μόνιμο λεκτικό καταφύγιό του για να αντιμετωπίσει την όλο και μεγαλύτερη κοινωνική αντίδραση που τον απειλεί.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΙΛΑ ΡΗΤΑ ΓΙΑ ΕΣΡ

Την οδύνη του για τον χαμό των τριών στρατιωτών εξέφρασε στην αρχή της ομιλίας του και αμέσως μετά είπε: 'Η χώρα βουλιάζει, η οικονομία διαλύεται, η ελευθεροτύπία απειλείται, το Σύνταγμα κουρελιάζεται, λέτε μόνο ψέματα, διχάζετε τους Έλληνες".

Και συνέχισε: ΟΛΗ η Ελλάδα είναι απέναντί σας για είστε ανίκανοι και ψεύτες και δεν μπορείτε να περπατήσετε στην κοινωνία. Σταματήστε να βαφτίζετε τους πάντες ως εχθρούς ακόμα και τους πολίτες".

Για τα ΜΜΕ είπε ο κ. Μητσοτάκης: "Είμαστε με το ΕΣΡ γιατί αυτό μας λεει το Σύνταγμα. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας ενώ εσείς φέρνετε την αδιαφάνεια μέσω ενός υπουργού που θα αποφασίζει για τα παντα χωρίς κανένα έλεγχο".

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πολύ περισσότερες άδειες από ότι είπε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία Μητσοτάκη έγινε εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων αλλά ο κ. Μητσοτάκης απεδέιχθη "κρύο αίμα" λέγοντας στον κ. Τσίπρα: Είστε πιο παλιό από το παλιό και προσθέτετε συνεχώς προβλήματρα στην χώρα.

* Ο κ. Βενιζέλος νωρίτερα είχε περιγράψει με μελανά χρώματα την διαδικασία λέγοντας ότι η τροπολογία είναι εκπρόθεσμη, παντελώς άσχετη με το αντικείμενο του νομοσχεδίου. "Η διαδικασία προσβάλλει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, το Σύνταγμα και τη Βουλή. Πρέπει να συζητήσουμε τη ρύθμιση με κανονική διαδικασία. Τα λέω αυτά πριν μπω στην ουσία της τροπολογίας, που έχει κραυγαλέες αντισυνταγματικότητες".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης