Μητσοτάκης: Ζητώ την οικειοθελή αποστράτευση των παλιών στελεχών

Η ανανέωση και η διεύρυνση της Ν.Δ. είναι ειλημμένη απόφασή του κ. Μητσοτάκη, η οποία θα προχωρήσει. Οπως το έθεσε ο ίδιος από στρατηγική άποψη, είναι όρος για την πολιτική ανασύνταξη της παράταξης.

Ετερο μήνυμα, εμμέσως πλην σαφώς, απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης σε κάποια στελέχη της «παλαιάς φρουράς», ότι τα εκτιμά και τα σέβεται, αλλά το μέλλον ανήκει στην ανανέωση. Κάποιοι το εξέλαβαν ως προτροπή σε αποστρατεία. Κάποιοι άλλοι – όπως, για παράδειγμα, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει ξανά υποψήφιος, αποστρατεύονται ήδη με δική τους πρωτοβουλία.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θύμισε τυχαία ενώπιον των στελεχών του ότι ο ίδιος εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ. τον Ιανουάριο του 2016 με εντολή ανανέωσης, διεύρυνσης και ισχυροποίησης της παράταξης.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το καλοκαίρι αναμένονται κι άλλες αλλαγές, ενώ θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις στο μέτωπο της ανανέωσης. Ούτως ή άλλως, μαζί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κλείνει ένας αντιπολιτευτικός πολιτικός κύκλος.

Κλείνει, όμως και ένας κύκλος στον οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ. προώθησε αλλαγές στο κόμμα, άλλαξε τη φυσιογνωμία του, αξιολόγησε πρόσωπα, καταστάσεις και ισορροπίες και προχωρά στην επόμενη φάση που, εκτός από τη σκληρή αντιπολίτευση, θα εστιάσει εξίσου και στο θετικό αφήγημα και στις προτάσεις της Ν.Δ. – το «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο ίδιος έθεσε την ανανέωση και τη διεύρυνση ως όρους ανασύνταξης, καθώς γνωρίζει ότι στο σκηνικό σκληρού διπολισμού που διαμορφώνεται, τα μη παραδοσιακά ή «κλειδωμένα» εκλογικά ακροατήρια είναι αυτά που μπορούν να δώσουν την πολιτική κυριαρχία (πολύ περισσότερο, την αυτοδυναμία). Και αυτά περνούν μέσα από το άνοιγμα στην κοινωνία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης