Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να νικήσουμε εμείς

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποδεδειγμένα άριστος γνώστης της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα. Ποιο είναι το πρόβλημά του; Η ίδια η ΝΔ που κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι κόμμα "επαγγελματιών πολιτικών", που δεν ενδιαφέρονται και τόσο να αλλάξει κάτι...

"Oι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση", υπογράμμισε ο αρχηγός της Νδ κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπήςτου κόμματός του. Ο αχηγός της ΝΔ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικράτηση του κόμματός του στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. «Δεν θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει η ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε τις αντιθεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που κορυφώνονται με τις προσπάθειες ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης. Ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα διερευνηθούν όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015, κατηγορώντας την κυβέρνηση που, ενώ κατά τα λοιπά παριστάνει την αδέκαστη, αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής H κυβέρνηση που κατά τα λοιπά παριστάνει την αδέκαστη, αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. «Ας το γνωρίζουν καλά, η Εξεταστική θα γίνει», τόνισε.

Κάνοντας λόγο «βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που βιώνει η χώρα και «απειλεί τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διανύει «το 8ο έτος μιας παρατεταμένης κρίσης. Μιας κρίσης που ενώ ξεκίνησε ως οικονομική, μετατράπηκε σε κοινωνική και πολιτική».

Όπως είπε, «εν ενεργεία πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του ΣτΕ “θεσμικό εμπόδιο”. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος.  Άλλη μια προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μια κατάλυση στην πράξη του Κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών. Εν ενεργεία Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινωνεί κατ’ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του».

«Η μέχρι πριν λίγες ημέρες Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, συνέχισε «ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους. Ταυτόχρονα τις τελευταίες μέρες, αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, επαναφέρουν στο δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό που για πολύ καιρό ονομαζόταν Plan B».

«Προσπαθούν να στήσουν καθεστώς», είπε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας: «Μόνο που αυτό δεν γίνεται σε δημοκρατική χώρα. Δεν το επιτρέπουμε. Οι θεσμοί μπορεί να λυγίζουν αλλά δεν σπάνε».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης