Με ένα ξίφος και ένα βάζο έφυγε ο Μπερλουσκόνι από την... Προεδρία, ενώ καθάρισε όλα τα δεδομένα από τους Η/Υ του γραφείου του.

Όλα τα προσωπικά του αντικείμενα καθώς επίσης ένα ξίφος από το Καζακστάν, ένα πολύτιμο κινέζικό βάζο και τρεις φωτογραφίες πήρε χθες από την έδρα της προεδρίας της κυβέρνησης, το Παλάτσο Κίτζι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της αριστερής ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Το ξίφος τού το είχε προσφέρει ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ενώ το κινεζικό βάζο της δυναστείας των Μινγκ, είναι το δώρο μιας κινεζικής αντιπροσωπείας που τον επισκέφθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεχόμενος το βάζο, ο Μπερλουσκόνι είχε αρχικά αστειευτεί προσποιούμενος ότι τού έπεφτε από τα χέρια, ενώ στη συνέχεια είχε πει χαμογελώντας στους έκπληκτους συνομιλητές του: «Είναι ωραία αυτά τα λουλουδάκια, αλλά την επόμενη φορά φέρτε ένα με σκηνές από το Κάμα Σούτρα», αγνοώντας ότι η ινδική ερωτική τέχνη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Κίνα.

Οι τρεις φωτογραφίες που πήρε μαζί του ο Μπερλουσκόνι τον εμφανίζουν μαζί με τους δυο τελευταίους πάπες, τον Ιωάννη Παύλο τον 2ο και τον Βενέδικτο 16ο και με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Τζορτζ Ουόκερ Μπους, τον μοναδικό που θεωρούσε πραγματικό φίλο του.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν άρεσε ποτέ το Παλάτσο Κίτζι και ότι προτιμούσε το Παλάτσο Γκρατσιόλι, την ιδιωτική του κατοικία στη Ρώμη, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την έδρα της κυβέρνησης.

Όταν ύστερα από τη νίκη του στις εκλογές επέστρεψε στο Παλάτσο Κίτζι το 2008, βάλθηκε να το «διακοσμήσει» σύμφωνα με τα γούστα του, φέρνοντας έργα τέχνης από ιταλικά μουσεία και αποκαθιστώντας ακόμα και μέλη τους, όπως συνέβη με ένα άγαλμα του Άρη το οποίο δεν είχε πέος και με ένα άγαλμα της Αθηνάς, το οποίο δεν είχε χέρια. Είχε προκληθεί σάλος στην Ιταλία με την αποκάλυψη ότι ο Μπερλουσκόνι είχε πληρώσει 73.000 ευρώ για να αποκαταστήσουν ειδικοί συντηρητές το πέος του αγάλματος του θεού του πολέμου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Σάββατο έγινε από ομάδα ειδικών «καθαρισμός» όλων των δεδομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών των συνεργατών του Μπερλουσκόνι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης