Μεταμόρφωση Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: Τέλος η κριτική, ώρα για ρεαλιστικές εξαγγελίες

Αλλαγή πολιτική από τον κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε σε δυο σημαντικές παραμέτρους: α) Εγκατέλειψε την συνεχή κριτική πρτος την κυβέρνηση με το επιχέιρημα ότι "δεν έχει νόημα πια όλοι γνωρίζουν" και β) Άρχισε να μιλά συγκεκριμένα για ρυθμίσεις που θα πάρει ως κυβέρνηση.. Παράδειγμα η δεύτερη ευκαιρία στοςυ πτωχευμένους Έλληνες.

Είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Δική μου δουλειά δεν είναι να αναλώνω μεγάλο κομμάτι του χρόνου μου στο να κάνω κριτική στην κυβέρνηση. Ξέρετε γιατί; Διότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά το αποτύπωμα της σημερινής Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου». Κ;ι συνέχισε: "Επέλεξα να μην αναφερθώ στον κ. Τσίπρα, διότι με ενδιαφέρει να κοιτάξω μπροστά και όχι πίσω".

Δεν μπορώ να ανεχθώ σε καμία περίπτωση τη φορολογική εξόντωση των Ελλήνων. Έχουμε φτάσει πια σε ένα σημείο, όπου η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει σε μία ραγδαία συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και έχει, βέβαια, αυξήσει σημαντικά και τη φοροδιαφυγή. 

- Η επόμενη μέρα και η πολιτική την οποία θέλουμε να ακολουθήσουμε μπορεί να υπηρετηθεί μέσα από μία γενναία προσπάθεια κοινοβουλευτικής διεύρυνσης μετά τις επόμενες εκλογές. Και δεν έχω καμία δυσκολία να προτείνω μία ατζέντα ευρύτερης συνεννόησης και στη συνέχεια θα εξαρτάται από τα υπόλοιπα Κόμματα, όποια κι αν είναι αυτά, σε ποιο βαθμό θέλουν να συμφωνήσουν.

Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Αυτό το λέμε εδώ και 14 μήνες και δικαιωθήκαμε. Πιστεύω ότι θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα εάν η πολιτική αλλαγή είχε συντελεστεί νωρίτερα. Από δω και πέρα, ένας τρόπος υπάρχει να φύγει μια κυβέρνηση και αυτός είναι οι εκλογές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης