Μετά το "Μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου, στο "Μαζί τα χρωστάμε" του Παπαδήμου

Παπαδήμος-Βενιζέλος

"Τον Μάρτιο χρεωκοπούμε αν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει με την τρόικα και δεν επαναχρηματοδοτηθεί".

Αυτό δήλωσε ο Παπαδήμος υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν πια κεκτημένα για κανέναν. Αυτό σημαίνει ότι διακυβεύονται δικαιώματα των εργαζομένων, όπως ο 13ος και ο 14ος μισθός, ο κατώτατος μισθός κ.λ.π.

Εν ολίγοις κατά τον κ. Παπαδήμο τα χρέη της χώρας, από την αλόγιστη πολιτική των πολιτικών, τα χρωστάμε όλοι και πρέπει να υποστούμε τις αντίστοιχες περικοπές παντού, εν μέσω μάλιστα μιας βαριάς φορολογίας.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά με τους προέδρους του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο, της ΓΣΕΒΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη.

Όπως τόνισε μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια των επαφών του ο κ. Παπαδήμος, «από τις πράξεις και τις αποφάσεις μας κατά τις επόμενες εβδομάδες θα κριθούν τα πάντα», ενώ παράλληλα σημείωσε και πως οι επόμενοι τρεις μήνες και οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος.

«Εάν δεν κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι τα άλλα κράτη της ΕΕ και οι διεθνείς οργανισμοί θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν μια χώρα που δεν προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματά της», είπε ο κ. Παπαδήμος και συμπλήρωσε πως «εάν αυτό συμβεί, εάν η χρηματοδότηση των εταίρων μας διακοπεί, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά τραγικές για τα εισοδήματα των εργαζομένων, και η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαδήμος, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα πιο σημαντικά κεκτημένα της χώρας μας, «τότε πρέπει να δεχτούμε μια μείωση των εισοδημάτων βραχυπρόθεσμα, στο βαθμό που είναι αναγκαία για την ανάκτηση ανταγωνιστικότητας, και για την δημιουργία πρόσφορων συνθηκών για την αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας».

Υπογράμμισε δε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «και αφού θα έχουμε διασφαλίσει το θεμελιώδες πλαίσιο σταθερότητας, μπορούμε να προσδοκούμε βάσιμα μια μεσοπρόθεσμη αύξηση των εισοδημάτων, με τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Θα χρειαστεί να δεχτούμε περιορισμένες θυσίες για να αποτρέψουμε μια καταστροφική έκβαση, να δώσουμε λίγα προκειμένου να μην χάσουμε τα πολλά».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης