Μεγάλες οι πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επόμενες εκλογές

Η ΝΔ βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την αυτοδυναμία! Ο εκλογικός νόμος μπορεί να της δώσει 151 έδρες ακόμη και με 33% αν μπουν λιγότερα κόμματα στην Βουλή. Παράλληλα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει αφού οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό θεωρούν ότι η διετής διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε τη χώρα.

Έτσι μεγάλη δημοσκόπηση της MARC, δείχνει ότι η ΝΔ και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σε όλους τους δείκτες και εφόσον στηθούν οι κάλπες με αυτές τις συνθήκες, προεξοφλείται, αυτοδύναμη πλειοψηφία με 159 έδρες στην επόμενη κοινοβουλευτική σύνθεση.

Στην εν λόγω δημοσκόπηση η ΝΔ διευρύνει έτι περαιτέρω την απόσταση που εδώ και καιρό τη χωρίζει από το κυβερνών κόμμα και με το 27,8% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου έχει πλέον υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με το ισχνό 13,7%, στο οποίο ανέρχεται πλέον η απήχησή του υπολείπεται κατά 13,5 μονάδες.

Επί των ψηφισάντων λοιπόν, η δύναμη της Ν.Δ. θα κινηθεί σε επίπεδα πέριξ του 38,3% (με ανώτερο το 41,3% και κατώτερο το 35,3%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει κοντά στο 18,9% (μεταξύ του 21,3% και του 16,5%).

Πιο συγκεκριμένα έχουμε: ΝΔ 27,8%, ΣΥΡΙΖΑ 13,7%, ΚΚΕ 6,2%, Χρυσή Αυγή 5,8%, Δημ. Συμ. 5,6%.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι εκτός Βουλής: Λεβέντης 2,7%, ΑΝΕΛ 2,3%, Ποτάμι 2%, Πλέυση Ελευθερίας 2%, ΛΑΕ 1,2%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης