Μεγάλα ψέματα και στην προστασία της... απροστάτευτης πλέον πρώτης κατοικίας

Ο νόμος Κατσέλη ήταν σωτήριος για τους κατεστραμένους Έλληνες που όντως μπορούσαν να σώσουν την πρώτη κατοικία. Πολλοί την έχουν ήδη σώσει. Μάλιστα ο νόμος Κατσέλη θα έπρεπε να επεκταθεί και σε μικροεμπόρους, που είναι ομοιοπαθείς.

Έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ανατρέπει την λογική του νόμου, στην ουσία τον καταργεί. Το 70% των αιτήσεων απορρίπτεται, οι μηνιαίες δόσεις είνια μεγάλες κ.ο.κ. Μάλιστα ο νόμος Σταθάκη που έκανε ουσιαστικά την άρση του νόμου Κατσέλη μνημονεύεται οργανωμένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σαν νόμος... προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, να πείσει ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία και στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται αξιολόγηση κατά το πόσο οι…ακτιβιστικές ενέργειες στα Ειρηνοδικεία θα της δημιουργήσουν πρωτίστως επικοινωνιακό και δευτευρευόντως πολιτικό ζήτημα.

Δεν ήταν τυχαία η κίνηση να απευθύνουν έκκληση ουσιαστικά το μεσημέρι της Παρασκευής με κυβερνητική ανακοίνωση για να σταματήσει η πίεση από τα αριστερά, διότι εκεί διαπιστώνεται το μεγάλο πρόβλημα και αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση.

Όπως γράφει ο Άρης Ραβανός στο "Βήμα", η κυβέρνηση προέβη στο εξής: «Καλούμε όσους φέρουν την ταυτότητα της Αριστεράς και ομνύουν στην ταξική πάλη, υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους, να σταματήσουν να προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ».

Αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά το δημοσίευμα των "Νέων" για τους πλειστηριασμούς, με την διεύθυνση της εφημερίδας να απαντά ότι η αλήθεια, όπως μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει κανείς, είναι ότι τα έγγραφα των πλειστηριασμών που δημοσίευσε η εφημερίδα αφορούν πράγματι χρέη ιδιωτών προς τράπεζες και όχι χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες όπως ισχυρίζεται το Μαξίμου. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει γίνει συζήτηση για να υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να επιτευχθεί η προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης