Μεγάλα ποσά Τραπεζών και ΔΕΚΟ σε δικά τους ΜΜΕ μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων (για να χτυπήσουν την... τριγωνική διαπλοκή Κόμμα - Τράπεζα - ΜΜΕ)

Κατευθύνουν τις διαφημιστικές δαπάνες των Τραπεζών την ώρα που ισχυρίζονται ότι θα χτυπήσουν την τριγωνική διαπλοκή: Πολιτική - Τράπεζες - ΜΜΕ! Η δημοσιοποίηση της λίστας των κονδυλίων από τα μπάτζετ των Τραπεζών δείχνει επιλεκτική μεταχείριση, δηλαδή σοβαρά ποσά πήγαν σε έντυπα χαμηλών κυκλοφοριών που όμως στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα βγήκε και στην Βουλή. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής Κωνσταντινόπουλος πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες για την διαφημιστική τους δαπάνη έδειξε ότι «το 2015 μια περίοδο που οι τράπεζες ελέγχονταν από τον κ. Δραγασάκη η «Αυγή» που δεν ξεπερνά σε πωλήσεις τα 2.000 φύλλα έλαβε 500.000 ευρώ διαφήμιση.

Κατά τα άλλα μας λέτε ότι θα χτυπήσετε την τριγωνική σχέση τραπεζών – ΜΜΕ και κομμάτων».

Σημειωτέον ότι με τροπολογία απαγορεύτηκε να δημοσιοποιηθούν αντίστοιχες λίστες των διαφημιστικών δαπανών ΔΕΚΟ προς ΜΜΕ όπου προφανώς έχει γίνει πάρτι.

Τέλος συνεχίζονται οι προσλήψεις "συμβούλων" πάσης φύσεως ανάμεσά τους φυσικά πολλοί δημοσιογράφοι φιλικών ΜΜΕ.

Η ΛΙΣΤΑ

Στην λίστα με τα ΜΜΕ που εισέπραξαν πάνω από 200.000 ευρώ μόνο το 2015 είναι ο Κουρής με την Κόντρα των 16 σελίδων (240.000 ευρώ), η Αυγή των 1500 φύλλων με 450.000 ευρώ, η Εφημερίδα των Συντακτών με 310.000 ευρώ κ.ο.κ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης