Ματαιοπονεί η κυβέρνηση με την καθυστέρηση ενός... χρόνου για την αξιολόγηση. Όλα θα γίνουν λες και είχε υπογράψει από πέρυσι (και λίγο χειρότερα)

Προς τι η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση εδώ και ένα χρόνο; Όλα θα γίνουν λες και υπέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2016 (από τότε συζητούν). Το μόνο "κέρδος" θα είναι χειρότερα μέτρα λόγω της ακινησίας της οικονομίας. Ιδού:

Την πεποίθησή του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και ότι δεν υπάρχει ζήτημα «Grexit», εκφράζει ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG) Τόμας Βίζερ, σε δηλώσεις του στη EurActiv Γερμανίας.

Εκτιμά ότι οι ελληνικές προοπτικές για την ανάπτυξη είναι σαφώς θετικές, ενώ αναφερόμενος στον χρόνο επίτευξης συμφωνίας υποστηρίζει πως «η πραγματική πίεση χρόνου υπαγορεύεται από το τι ζημιά περαιτέρω καθυστέρηση θα κάνει στην ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση όλα διακυβεύονται».

Ο Τόμας Βίζερ είναι πρόεδρος του EWG από το 2012, ένα συμβουλευτικό όργανο το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης