Μέρκελ : Έρχεται για λίγες ώρες στην Αθήνα για να στηρίξει προεκλογικά τον Σαμαρά

Η κυρία Μέρκελ έρχεται για λίγες μόνο ώρες στην Αθήνα με μοναδικό σκοπό την προεκλογική ενίσχυση Σαμαρά. Πρόκειται για συντονισμένη πολιτική εμπλοκή της γερμανίδας καγγελαρίου η οποία γίνεται αμέσως μετά την περίφημη έξοδο στις αγορές ώστε να υπάρχουν επιχειρήματα.

Σαμαράς και δανειστές επιθυμούν να αντέξει η ελληνική κυβέρνηση στις ευρωεκλογές ώστε στη συνέχεια να μεθοδευτεί η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να υπάρξει πλέον μια ακόμη διετία διακυβέρνησης με έναν πρωθυπουργό που δεν λέει όχι.

Η κυρία Μέρκελ θα μιλήσει για ελληνικό θαύμα που οφείλεται στη σωστή συνταγή των μνημονίων και κυρίως στην κυβέρνηση Σαμαρά που τα υλοποίησε.

Στο μεταξύ τα μέτρα ασφαλείας σήμερα θα είναι πολύ μεγαλύτερα από εκείνα που είχε πάρει η ΕΛ.ΑΣ. κατά την προηγούμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ, τον Οκτώβριο του 2012. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός της ΓΑΔΑ ενόψει της σημερινής ολιγόωρης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Τα μέτρα είναι σε ισχύ ήδη και προβλέπουν εντατικούς ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως το Χίλτον, καθώς και δημιουργία διπλής ζώνης ασφαλείας περιμετρικά του ξενοδοχείου, όπου η καγκελάριος έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με Ελληνες επιχειρηματίες.

Υπάρχει πάντως γερμανική ανησυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανοί δεν έχουν κοινοποιήσει στους Έλληνες ομολόγους τους το σημείο όπου η κ. Μέρκελ πρόκειται να γευματίσει πριν από την αναχώρησή της από τη χώρα.

Τέλος με  απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της πρωτεύουσας το διάστημα από τις 11.30 π.μ και έως τις 9.30 μ.μ. Η απαγόρευση αφορά τη ζώνη που περικλείει τις περιοχές Λυκαβηττού, Συντάγματος, Ομόνοιας, τις «παρυφές» του Παγκρατίου, αλλά και τις κεντρικές λεωφόρους από και προς το αεροδρόμιο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης