Κ. Μπακογιάννης: Απόλυτη καταδίκη στην βεβήλωση μνημείου Ολοκαυτώματος

Ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στη Γενική Συνέλευση και στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας, χαρακτήρισε αποκρουστική την πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Είπε πως τέτοια φαινόμενα μας βρίσκουν ενωμένους, αποφασισμένους, χωρίς αστερίσκους και συμβιβασμούς, και γι’αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε.

Θυμήθηκε μάλιστα τη δράση του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου Δημητρίου που μαζί με τον Δήμαρχο του νησιού Λουκά Καρρέρ έσωσαν 272 ψυχές Εβραίων.

Αναφέρθηκε στον Άγγελο Έβερτ – πατέρα του πρώην Δήμαρχου Αθηναίων και Προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη – ο οποίος ως αρχηγός της Αστυνομίας εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά βάφτισης σε πολλούς Εβραίους για να τους σώσει.

Υπενθύμισε ακόμα ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός το 1990 προχώρησε στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ.

Ως παράδειγμα προς μίμηση ανέφερε επίσης τον πρώην Δήμαρχο της Ιερουσαλήμ Teddy Kollek στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ο οποίος έχοντας αγανακτήσει από τον αέναο καυγά μεταξύ θρησκευτικών ηγετών για την πρόσβαση στους Αγίους Τόπους τους είχε πει να αφήσουν τα κηρύγματα και εκείνος θα τους έφτιαχνε τις αποχετεύσεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης