Κυρ. Μητσοτάκης: Ψάχνουμε τι μας ενώνει

«Δεν έχει καμία σημασία για μένα σε ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς και οι παππούδες κάθε ανθρώπου ή σε ποια κομματική νεολαία ήταν πριν 20 - 30 χρόνια. Σήμερα με ενδιαφέρουν όσα μας ενώνουν. Και είναι πολλά». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ εμμένει στην ενωτική γραμμή.

Έχει να αντιμετωπίσει βέβαια την διάβρωση της ΝΔ από τον παλαιοκομματισμό και αυτόδεν είναι καθόλου εύκολο, είναι όμως μονόδρομος.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία και πολυμέτωπη κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να «δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

Περιέγραψε δε την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στο δίπολο «ελευθερία - αλληλεγγύη», με πέντε βασικές παραδοχές (ανάπτυξη - αξιοκρατία - αλληλεγγύη - αριστεία - αξιοπιστία) και τελική επιδίωξη την «εθνική ανασυγκρότηση» της χώρας.

«Ολες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης», ανέφερε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης