Κυβέρνηση: Φταίνε όλοι εκτός από εμάς, δηλαδή, οι κάτοικοι (!), ο καιρός και... εμπρηστές

Η αρχή έγινε από τον κ. Καμμένο ο οποίος δήλωσε στο BBC, ότι η φονική πυρκαγιά στο Μάτι οφείλεται στα αυθαίρετα σπίτια των κατοίκων (αρκετοί απο τους οποίους έχασαν τη ζωή τους), λες και το κράτος δεν είχε ιδέα ούτε συμμετοχή σε αυτό.

Μετά ήρθε ο κ. Σπρίτζης να δηλώσει ότι "ασφαλώς και υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν" και τι έκανε; Έδωσε εντολή στην Πολεοδομία, να εξετάσει όλες τις οικοδομικές άδειες (και) στο Μάτι, "μέχρι και 100 μέτρα από την ακτή". Οι νεκροί ή έστω οι συγγενείς τους σε κρατικούς ελέγχους.

Και μετά ήρθε ο κ. Τόσκας. ο οποίος μετά του κ. Τζανακόπουλου απέδωσε τη φονική πυρκαγιά και την καταστροφή σε ακραίες καιρικές συνθήκες και σε... εμπρηστές. Τι είπαν τώρα οι κομματικοί αρχηγοί των Σωμάτων; 

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης ανέφερε ότι «το σύνολο σχεδόν του εθνικού εναέριου στόλου συμμετείχε στην πυρκαγιά» και ότι «ο χρόνος που χρειάστηκε από την εκδήλωση της πυρκαγιάς μέχρι την απόληξη της ήταν κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα».

Σημείωσε δε ότι τη χρονική στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές επικρατούσαν στην Αττική θυελλώδεις άνεμοι που οι ριπές τους έφταναν  τα 100-120χλμ την ώρα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας έκανε λόγο για «ακραίες καιρικές γεωμορφολογικές συνθήκες» και πρόσθεσε ότι «το ευρύ μέτωπο της πυρκαγιάς ο μεγάλος αριθμός παραθεριστών επέτειναν τον βαθμό δυσκολίας και το έργο της αστυνομίας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης