Κυβέρνηση "εθνικής ενότητας"... ΠΑΣΟΚ!

Ο κ. Πετσάλνικος φερόταν ως ο νέος... πρωθυπουργός της χώρας. Τελικά ''κόπηκε'' εξαιτίας σφοδρότατων αντιδράσεων εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. 'Ετσι το όνομα του... επόμενου πρωθυπουργού μετατέθηκε για αύριο ώρα 10 το πρωί που θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο στήνουν και πάλι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ! Μόνο κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχει στην πραγματικότητα κανένα άλλο κόμμα. Η "νέα" κυβέρνηση θα έχει μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μόλις 4 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ κάτι σαν... παρατηρητές.

Το molonoti.gr είχε ενημερώσει έγκαιρα τους αναγνώστες του. Την προηγούμενη Παρασκευή είχε πρώτο θέμα "προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας... ΠΑΣΟΚ". Την επόμενη μέρα με νεώτερο άρθρο μας εξηγούσαμε: " Το πολιτικό σύστημα νοσεί βαρέως. Μικρές ομάδες κυβερνούν, ποδηγετώντας θεσμούς, λαική βούληση και.. λογική". Το εν λόγω κείμενο - πρώτο σε "χτυπήματα" μέχρι σήμερα - εξηγούσε ότι το κομματικό συμφέρον προηγείται πάντα του εθνικού με το πολιτικό σύστημα να μην τολμά ποτέ τα αυτονόητα ακόμα κι αν το θέλουν όλοι οι άλλοι!.

Αν πράγματι έχουμε μια τέτοια κυβέρνηση-καρικατούρα, τότε η χώρα έχασε μια τεράστια ευκαιρία στη θέση των ίδιων και ίδιων πολιτικών προσώπων, να βρεθούν ικανά και άφθαρτα πρόσωπα που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Ο κ. Παπανδρέου απογοητεύει δραματικά. Τι νόημα έχει μια κυβέρνηση που θα την ελέγχει αυτός...Θα μπορούσε να παραμείνει. Θα ήταν πιο ειλικρινές.

Στο μεταξύ η χώρα μπαίνει σε παρατεταμένη περίοδο ακυβερνησίας και απόλυτης αναξιοπιστίας. Ουδείς ασχολείται με την βαθύτατη ύφεση, την καταστροφή της αγοράς. Τέλος αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη από τη ΝΔ ότι ουδέποτε της προτάθηκε ο κ. Λ. Παπαδήμος! αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ μεθόδευσε από την πρώτη στιγμή αυτή την κατάληξη. Πάντως αυτή η "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ" θεωρείται βλακωδώς βολική απο τη ΝΔ που νομίζει ότι θα ισχυρίζεται πως "δε συγκυβερνά".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης