Κλοιός περί τον κ. Παπαντωνίου

Δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα που ανήκουν στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, ύστερα από αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση γίνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και αφορά - σε επίπεδο ακινήτων - το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.


Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε γίνει έφοδος στους εν λόγω προσωπικούς χώρους του πρώην υπουργού και είχε κατασχεθεί υλικό από το ηλεκτρονικό και έντυπο αρχείο του_ διαδικασία που θεωρήθηκε προίμιο της δέσμευσης.

Το Συμβούλιο Πλημμελιοδικών έκρινε επαρκή τα στοιχεία που επικαλείται η Εισαγγελέας Διαφθοράς και προχώρησε στην κίνηση του «κλειδώματος», εξαιρώντας περιουσιακά στοιχεία σε χώρες του εξωτερικού.  

Στη φάση αυτή διενεργείται έρευνα για τυχόν δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου στον θώκο του υπουργείου Αμυνας. Οι εισαγγελικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων που έχουν ζητηθεί από την Ελβετία, ύστερα από σχετικό έγγραφο των ίδιων των ελβετών για δυο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του πρώην υπουργού.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης