Κι άλλοι υποψήφιοι στην Κεντροαριστερά

Εντείνονται οι πολιτικές διεργασίες στην Κεντροαριστερά. Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιάννη Μανιάτη.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ο Νίκος Αλιβιζάτος θα παρουσιάσει στις 2 Σεπτεμβρίου τους όρους διεξαγωγής της εκλογής δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα σε μια διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, το νωρίτερο, στο τέλος του Οκτωβρίου.  
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του. Θα τη συνοδεύσει με ένα κείμενο στο οποίο θα τονίζεται το ιδεολογικό και πολιτικό του στίγμα σε δύο κυρίως επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο θα υπάρχει αναφορά στις δράσεις που ανέλαβε στον Δήμο Αθηναίων σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνική συνοχή, τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, τις παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου και δράσεις μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα.
Στο δεύτερο επίπεδο θα τονίζεται ότι στόχος της υποψηφιότητάς του δεν είναι να δώσει στη δημοκρατική παράταξη την προοπτική ενός διψήφιου ποσοστού στις εκλογές αλλά την προοπτική κυβερνησιμότητας, την ελπίδα ότι μπορεί να αποτελέσει και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και στις κάλπες.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα τονιστεί, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, η δυνατότητα του κ. Καμίνη να ενώνει και να συσπειρώνει στο πρόσωπό του ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης