Κεραυνοί Φίλη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: "Το εμείς οι καλοί τελείωσε"

Μεγάλη έκπληξη από την ομιλία του Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως  «μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι».

Λίγο αργότερα ο κ. Φίλης είπε «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθσε πως «το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι».

Ο πρώην υπουργός είπε ακόμη πως «ο συγγενέστερος σύμμαχός μας είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης