Κεραμέως: Δεν αλλάζει η διάταξη για το άσυλο

Δεν θα αλλάξει η διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο, από τη μορφή με την οποία εισήχθη στις επιτροπές της Βουλής, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σήμερα κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

«Εξομοιώνεται ο χώρος των ΑΕΙ με τον κοινό δημόσιο χώρο. Με την πρότασή μας υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης των αρμόδιων αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη. Δεν προβλέπεται παρέμβαση των πρυτανικών αρχών. Ισχύει στα ΑΕΙ ότι ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο και άρα οι αρχές μπορούν να παρέμβουν για κάθε αξιόποινη πράξη. Ποιες αρχές; Η αστυνομία, η πυροσβεστική, η εισαγγελία, το ΣΔΟΕ ή η πολεοδομία», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Η υπουργός Παιδείας απέρριψε την πρόταση που είχε καταθέσει από την περασμένη εβδομάδα το ΚΙΝΑΛ και επανέλαβε χθες η Φώφη Γεννηματά, για τροποποίηση της διάταξης, μέσω επαναδιατύπωσης της παραγράφου σχετικά με την επέμβαση των αρχών. 

«Δεν συμφωνούμε με την πρόταση του ΚΙΝΑΛ γιατί εισάγει εκ νέου ένα ειδικό καθεστώς στα πανεπιστήμια. Δεν εξομοιώνει τον πανεπιστημιακό χώρο με το κοινό δημόσιο χώρο.

Οσο ανοίγουμε παραθυράκια στην διάταξη κινδυνεύει να μείνει ανεφάρμοστη. Αν θέλουμε τομές και ουσιαστική αναβάθμιση χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους παραθυράκια και αναστολές», σημείωσε.

Κατόπιν τούτου, όπως είχε προαναγγείλει η Χαρ. Τρικούπη, δεν αναμένεται να υπερψηφίσει τη διάταξη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης