Και μετά το μνημόνιο τι; Ασχολείται κανείς;

Πολιτικοί αρχηγοί

Πόσο χειρότερα πια; Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν εντελώς ακυβέρνητη όπως σήμερα. Προσέξτε:

* Η πραγματική διακυβέρνηση της χώρας γίνεται στις Βρυξέλλες με τελεσίγραφα που δεν συζητούνται.

* Εθνική πολιτική δεν υπάρχει σε κανένα τομέα. Ο κάθε υπουργός έχει δικό του βιλαέτι και αποφασίζει ότι του καπνίσει. Δεν ελέγχεται από πουθενά.

* Κανένα κόμμα δεν έχει πλήρη άποψη για το πώς η Ελλάδα θα βγει από την καταστροφική ύφεση. Η χώρα  ζει μια πρωτοφανή εγκατάλειψη, αφού το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της. Αντίθετα τα κάνει ΟΛΑ χειρότερα.

* Δεν έχει εμφανιστεί η εναλλακτική πολιτική λύση. Η ελληνική κοινωνία "βράζει" στο ίδιο καζάνι της ανικανότητας των ίδιων πολιτικών.

Η ζοφερή αλήθεια είναι ότι το ΦΘΑΡΜΕΝΟ και υπόλογο πολιτικό σύστημα επιχειρεί να παραμείνει στην εξουσία με διάφορα τρικ, μακράν της κοινωνίας και των αναγκών της. Δείτε για παράδειγμα την τεχνητή διαρροή από το δίδυμο Λοβέρδου-Βενιζέλου για "συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές"! Τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που οδήγησαν την Ελλάδα στον πάτο της κοινωνικής εξαθλίωσης, μηχανεύονται τρόπους να μείνουν γατζωμένοι στην εξουσία, χωρίς να λαμβάνουν υπ΄όψιν τα θέλω των πολιτών.

Τα παραπάνω δεν δίδουν καμία απολύτως προοπτική στον Έλληνα πολίτη. Το μνημόνιο-2 δεν συνιστά την ελάχιστη σωτηρία για την χώρα και τους πολίτες της. Αντιθέτως εγγυάται περισσότερους φτωχούς, περισσότερους άστεγους, περισσότερα δεινά. Τι ζούμε λοιπόν; Μια "τακτοποίηση" των παλαιών δανείων, χωρίς κανένας να ασχολείται με το μέλλον. Οι ελπίδες είναι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ όσο η χώρα "μπαφιασμένη" από την ανεπάρκεια των πολιτικών δεν αποφασίζει για το μέλλον της. Χωρίς ανάπτυξη, λειτουργικό κράτος, διαφάνεια, μηδενική γραφειοκρατία και προσέλκυση επενδύσεων, ο κατήφορος θα συνεχιστεί.

Στο μεταξύ και ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν στα χέρια τους το... 16σέλιδο μνημόνιο, όλα δείχνουν ότι και ο φετινός προϋπολογισμός θα πέσει έξω. Τον Ιανουάριο τα έσοδα από ΦΠΑ ήσαν κατά 20% λιγότερα από τον περσινό! Εν ολίγοις πάλι θα πρέπει να αναζητούνται εισπρακτικά μέτρα και περικοπές για να ισοσκελίσει το ταμείο. Φυσικά η χώρα θα έπρεπε να είχε ζητήσει ΧΡΟΝΟ προσαρμογής ώστε ο ισοσκελισμός να έρθει μέσα από την ανάπτυξη. Κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε ποτέ.

Τέλος είναι πολύ πιθανό σήμερα να υπάρξει το "ναι" από τους πολιτικούς αρχηγούς (θα συναντηθούν με Παπαδήμο) και να δρομολογηθεί ο νέος δανεισμός.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης