Και μετά τις εκλογές κυβέρνηση... Παπαδήμου;

Ο κ. Παπαδήμος, θεωρητικά είναι ένας "προσωρινός πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης". Όμως, όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα ισχύει το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Ο κ. Παπαδήμος, είναι πάρα πολύ πιθανό να παραμείνει πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν! Μια τέτοια εξέλιξη περιλαμβάνεται στούς σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει κυβέρνηση αυτοδυναμίας, το ΠΑΣΟΚ συζητά να προτείνει και πάλι Παπαδήμο. Έτσι:

  • Δεν θα προωθηθεί στην πρωθυπουργεία ο κ. Σαμαράς, ούτε η ΝΔ θα εμφανιστεί ότι συγκροτεί δική της κυβέρνηση.
  • Θα δοθεί χρόνος στο ΠΑΣΟΚ να τακτοποιήσει τα εσωκομματικά του, ιδιαίτερα το θέμα της ηγεσίας στο κόμμα, αλλά και της ιδεολογικής ανασύνταξής του.

Το ΠΑΣΟΚ θα εμφανίσει την υποψηφιότητα Παπαδήμου περίπου ως "εθνική αναγκαιότητα". Η κυβερνησή του  έχει καλή επικοινωνία με τούς Ευρωπαίους, ο ίδιος θεωρείται αξιόπιστος, οπότε το να συνεχίσει "είναι κάτι απολύτως θετικό για τη χώρα".

Το παραπάνω σενάριο εξυπηρετεί και τον Γ. Παπανδρέου (θέλει να παραμείνει αρχηγός στο κόμμα), αλλά και τους δελφίνους (δεν είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν εν μέσω κρίσης την αρχηγία-καλύτερα αργότερα).

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ πάντως, θα ξεκινήσουν μετά τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε να έχει ψηφιστεί ο προυπολογισμός, να εκταμιευτεί η 6η δόση και να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα. Μέχρι τότε δεν αναμένεται καμια κινητικότητα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης